A fejfájás helye és jellege különböző szervek megbetegedésére utalhat

Forrás: Shutterstock -
fejfájás betegség gyomor vese húgyhólyag szürkehályog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ájurvédikus tanok szerint az, hogy hol fáj a fejünk, különböző szervek megbetegedésére, működészavarára utalhat. Ebből mutatunk most néhányat. 

A szemhéjak körüli gyakori fájdalom a gyomor betegségeit jelzi. A szemöldök fölött kialakuló fejfájás gyomorgyulladásra figyelmeztet. A homlok elülső részén keletkező fájdalom a test bármely pontján, kialakulóban lévő fekélyes betegségekre utal. Ha a fejtető elülső részén fáj a leggyakrabban a fejed, az a bél különböző betegségeit jelezheti. A kissé följebb jelentkező fejfájás a húgyutak fertőzéses megbetegedéseire figyelmeztet.

Forrás: Shutterstock

A fejtető közepén gyakori migrénes fejfájás a vesék megbetegedésére utalhat. A halántékba sugárzó fájdalom szürke hályog keletkezésére figyelmeztethet. Az agy és az idegrendszer működési zavarára a halánték fölötti fájdalom hívhatja fel a figyelmet - szedte össze a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.