Ezért isznak több alkoholt a hidegebb éghajlaton élők

Forrás: Shutterstock -
szesz ivás alkohol Pittsburgh-i Májkutató Központ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pittsburghi Egyetem kutatása szerint a hideg éghajlaton élők jóval több alkoholt fogyasztanak, mint a mediterrán éghajlaton élők. A felmérés azt is leírja, hogy ennek mi az oka.

A Pittsburghi Májkutató Központ kutatói 193 ország adatait elemezték, és az derült ki - bár ez eddig sem volt titok -, hogy a téli időszakban sokkal jobban csúszik az alkohol. Ennek az egyik és közismert oka, hogy amikor hetekig nem látják az emberek a napot, hajlamosabbak a depresszióra, amit italozással oldanak.

Az is közismert, hogy az ital hatására melegség járja át a testet, így a hidegben szívesen megiszunk egy pohár forralt bort vagy egy kupica jó erős pálinkát. Az alkohol valójában nem melegít, viszont a szesz hatására kitágulnak az erek a bőr alatt. Emiatt a test több hőt ad le, mint általában. Sajnos az átmeneti melegérzet miatt sokkal hamarabb kihűlhet a szervezet.

Forrás: Shutterstock

Pluszokként említhető, hogy a téli hónapokban van a legtöbb vállalati buli, a karácsony, a szilveszter, így mindig van alkalom az ivásra. Nem csoda, hogy sokan észre sem veszik, hogy a kétszeresét is megisszák, mint amennyit az év többi részében. A hidegebb éghajlaton élőknél sokkal gyakoribb az alkohol okozta májzsugor előfordulása is - idézi a kutatást vezető Ramon Batallert a Ripost.

Vastagbéldaganattal műtötték Pécsi Ildikó férjét, Szűcs Lajosthttp://www.life.hu/drlife/20181209-vastagbeldaganattal-mutottek-pecsi-ildiko-ferjet-szucs-lajost.htmlA Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében egy interjú keretén belül betegségéről is beszélt Pécsi Ildikó férje, az egykori világválogatott és olimpiai bajnok labdarúgó, Szűcs Lajos. Dr. Life--A katonaság alatt, őrségben fagytak el Antal Imre ujjai, ezért kellett felhagynia a zongorázássalhttp://www.life.hu/drlife/20181123-a-katonasag-alatt-orsegben-fagytak-el-antal-imre-ujjai-ezert-kellett-felhagynia-a-zongorazassal.htmlAzt a nagyközönség is tudta, hogy a jobb keze ízületi gyulladása miatt kényszerült elhagyni a zongoraművészi pályát a hetvenes évek elején Antal Imre. Hogy mi okozta a betegséget, arról azonban a művész soha nem beszélt, de most Koncz Gábor elárulta. Dr. LifeOrigo40 napig nem ment vécére a férfi: nagyon veszélyes, amit csinálthttp://www.life.hu/drlife/20181028-40-napig-nem-ment-vecere-a-ferfi-nagyon-veszelyes-amit-csinalt.htmlEgy férfit félreállított a rendőrség, és mielőtt a kocsijához értek volna, látták, hogy valamit lenyel. Feltételezték, hogy a becsomagolt kábítószert próbálja eltüntetni ily módon. Őrizetbe vették, és figyelték, vagyis csak figyelni akarták a székletét, de ő 40 napig nem volt hajlandó elvégezni a nagydolgát, igaz, alig evett. Dr. Life--Csak show és más semmi: élő adásban sérült meg Köllő Babett bokájahttp://www.life.hu/drlife/20181019-csak-show-es-mas-semmi-elo-adasban-serult-meg-kollo-babett-bokaja.htmlVastag Csaba és Köllő Babett péntek esti szereplése nem volt zökkenőmentes. A luxusfeleség a Csak show és más semmi színpadán sérült le. Dr. LifeOrigoAz intim fertőzések tüneteihttp://www.life.hu/drlife/20181016-az-intim-fertozesek-tunetei-gombas-bakterialis-es-virusfertozesek.htmlA hüvelyflóra enyhén savas közege biztosítja a hüvely egészségét: véd a különböző kórokozókellen. Ha azonban ez a pH-érték felborul, védtelenné válunk a fertőzésekkel szemben. Ezt azegyensúlyt sajnos számos dolog kibillentheti: a táplálkozás, a terhesség, a fogamzásgátlók szedése,a klimax, a túl gyakori intim mosakodás, irrigálás, de még egy antibiotikum-kúra is. Ha pedig azegyensúly felborul, könnyen összeszedhetünk magunknak egy intim fertőzést... Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.