Neked is a második lábujjad a leghosszabb? Ezt kell tudnod róla

Forrás: WireImage/Copyright (c) 2018 Rex Features. No use without permission./Tim Rooke/Rex/Shutterstock -
Meghan Markle lábujj láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A második lábujjad hosszabb, mint az első? Ne érezd kínosnak, másnak is ilyen, például Meghan Markle-nek!

Meghan Markle lábát már rengetegen kielemezték azóta, hogy bekerült a brit királyi családba. Hamar kiszúrták a szemfülesek, hogy bütyke van, amit pár hónapja egyébként le is műttetett. Emellett azt is gyorsan észrevették az alattvalók, hogy a második lábujja nagyobb, mint az első.

A Women's Health most azt írja, ennek a „jelenségnek" van egy neve is: Morton-lábujjnak hívják.

Ez többnyire egy örökletes dolog, az emberek 20 százalékára jellemző. Teljesen normális dolog, kivéve akkor, ha fájdalommal jár. Ekkor orvoshoz kell vele fordulni" – magyarázta egy szakember.

Meghan Markle lába Forrás: WireImage/Copyright (c) 2018 Rex Features. No use without permission./Tim Rooke/Rex/Shutterstock

A második hosszabb lábujj többnyire cipőválasztáskor okoz problémát, a cipőket ugyanis rendszerint nem ilyen lábfejre gyártják.

Ha cipőt vásárolunk, győződjünk meg róla, mielőtt megvesszük, hogy van elég hely a második lábujjunk számára is, nehogy utólag derüljön ki, hogy kényelmetlen."

Emellett arra figyelmeztet a szakember, hogy azoknál az embereknél, akiknek ilyen a lábfejük, nagyobb eséllyel alakul ki kalapácsujj.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.