Mindent az intimlézeres plasztikáról

nők plasztika intim egészség intim plasztika lézeres sebészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen kérdésekkel, kérésekkel fordulnak a nők az intimp lasztikai sebészekhez, mikor érdemes felkeresnünk orvost, és milyen trendek hódítanak a nagyvilágban? Ezekre a kérdésekre ad választ dr. Balogh Illés, az Istenhegyi Magánklinika szakorvosa.

Milyen típusú intim plasztikai műtétekkel fordulnak a nők elsősorban orvoshoz?

A menopauza idején csökken a női hormontermelés, amely a szövetekre is hatással van. Elvékonyodhat a hüvelyhám, amely hüvelyszárazsággal járhat. Az elvékonyodott szövet nehezebben áll ellen a hasűri nyomásnak, főleg ha túlsúllyal párosul. Kialakulhat hólyagsérv, amely vizelettartási nehézséggel párosodhat. Nehezebb szülések után megváltozhat a hüvely, előfordulhat, hogy tágasabbnak érzik. Ezek a panaszok egymás mellett is előfordulhatnak, ilyen esetekben az intimlézeres kezelés ajánlható. A kisajakméret-beli eltérések esetén plasztikai sebészeti megoldások állnak rendelkezésre. Ugyancsak sebészi megoldása van a kinövések vagy anyajegyek eltüntetésének.

Egészségiügyi vagy esztétikai okokból vállalnak a nők intim plasztikai műtétet Forrás: Shutterstock

Hány egészségügyi, illetve esztétikai beavatkozás tekinthető normálisak egy életben?

Nincs korlát megszabva. A lézeres kezelések sikeressége után is szükséges időnként fenntartó, vagy megerősítő célú kezelés.

Hány intim plasztikai műtétet hajtanak végre Magyarországon egy évben?

Nehéz megbecsülni, mivel döntően magánintézményekben végzik, nincs jelentési kötelezettség.

Mi a különbség a "hazai igények" és a tengerentúli igények között?

Külföldön jóval természetesebben elfogadott, hogy rendszeresen mennek a páciensek kezelésre. Ráadásul sokkal hamarabb, ezzel javítva a kezelések hatékonyságát.

Mik a legújabb trendek?

A szülés után gyakran megváltozik a hüvelybemenet pigmentáltsága, sötétebb színű lesz. Igény esetén lézeres beavatkozással világosabbá, rózsaszínűvé lehet tenni a hüvelybemenetet. Az intimlézeres kezeléseknél az inkontinenciakezelés és a hüvely megerősítő, szűkítő, valamint a hüvelybemenetet fiatalító kezelés erősítik egymás hatásosságát, ezért mindegyiket elvégezzük. Ennek minden beteg örül, még akkor is, ha csak egyféle panasza volt.

A fájdalomküszöb legendája: hitek, tévhitekhttp://www.life.hu/drlife/20181019-mindent-a-fajdalomkuszobrol.htmlMilliószor hallottuk már, hogy kinek hol van a fájdalomküszöbe, hogy a férfiaké alacsonyabb, míg a nőké magasabb. De vajon mit is jelent pontosan az, hogy fájdalomküszöb? És mi igaz a közszájon forgó megállapításokból? Íme, az igazság! Dr. LifeOrigoÍgy mondd el otthon, ha kiderült: intim fertőzésed vanhttp://www.life.hu/drlife/20181017-igy-vallj-szint-ha-intim-fertozesed-van.htmlSzúr, fáj, viszket, éget? Érzed, hogy valami stimmel odalent? A legjobb, amit tehetsz, hogy orvoshoz fordulsz, aki megállapítja, hogy pontosan mi a baj, és célzott kezelést javasol. Kézbe veszed a recepteket, megfogadod a jó tanácsokat és elindulsz haza. És azon töprengsz, hogyan fogja mindezt fogadni a párod... Dr. LifeOrigoIntim fertőzések félrekezelése és elhanyagolása: komoly gond lehet belőlük!http://www.life.hu/drlife/20181017-intim-fertozesek-felrekezelese-es-elhanyagolasa.htmlAz intim problémákkal – bármilyen természetűek is legyenek – foglalkozni kell. A megszokottól való eltérést tapasztalsz? Fordulj mielőbb orvoshoz! Mégpedig azért, mert ha elhanyagolod az intim fertőzéseket vagy félrekezeled magad, komoly egészségügyi problémáid lehetnek. Dr. LifeOrigoKalandozás intim tájakon: így vigyázz a higiéniádra!http://www.life.hu/drlife/20181005-intim-higienia-megorzese.htmlAz intim higiénia rendkívül fontos mind a férfiak, mind a nők esetében. Az ápoltsághoz és a tisztasághoz az intim testrészek napi gondozása is hozzátartozik. De mit tegyünk és mit ne, hogy minden rendben legyen odalent? Eláruljuk! Dr. LifeOrigoBugyi-kérdés: vele vagy nélküle?http://www.life.hu/drlife/20181005-elet-bugyiban-vagy-bugyi-nelkul.htmlAz utóbbi években számos hollywoodi sztár jelent meg különböző vörös szőnyeges eseményeken bugyi nélkül, illetve igazán emlékezetes néhány olyan film is, ahol a női főhős alsónemű nélkül szerepelt az egyes jelenetekben. Sokan állítják, hogy bugyi nélkül szebb az élet, sőt egyesek egyenesen azt vallják, hogy egészségesebb is. Utánajártunk az igazságnak! Dr. LifeOrigo3 dolog az intim fertőzésekről, amit senkitől nem mertél megkérdezni http://www.life.hu/drlife/20180924-intim-fertozesek-fontos-kerdesek.htmlAz intim fertőzések sokfélék lehetnek, ahogyan a fertőzések módja is. Általánosságban elmondhatjuk, hogy szinte minden nő átesik az intim fertőzések valamelyikén legalább egyszer élete során. Vannak, akik hamar felismerik a tüneteket és nem restek orvoshoz rohanni segítségért, míg mai napig akadnak olyan nők is, akik szégyellik, hogy valami nincs rendben odalent és nem beszélnek róla senkivel. Íme, három kényes kérdés, amit talán még te sem mertél megkérdezni senkitől. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.