Erről árulkodik az orr váladékának színe

Forrás: Thinkstock -
orrfolyás betegség váladék orr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kíváncsi vagy rá, milyen betegségekre utalhat az orrod váladékának színe? Olvasd el cikkünket és kiderül!

Tiszta, áttetsző

Ha tiszta, áttetsző a színe, akkor egészséges orrváladékról beszélhetünk. Amennyiben megnő a mennyisége, akkor lehet, hogy allergiával állunk szemben.

Fehér

Ha fehéres árnyalatúvá válik az orr váladéka, akkor azt jelezheti, hogy fertőzést kaptunk el. Ekkor az orr nyálkahártyája megduzzad és begyullad, és gátolja a váladék távozását. Ha pedig besűrűsödik, akkor fehér színe lesz.

Kiderült, miről árulkodik az orr váladékának színe Forrás: Thinkstock

Sárgás-zöldes

Ha sárgássá vagy zöldessé válik, akkor valószínűleg bakteriális vagy vírusos fertőzésünk van. Ezt a színt a fehérvérsejtekben található vegyületek okozzák. Ebben az esetben először a váladék mennyisége nő meg, majd besűrűsödik és végül újra kitisztul.

Rózsaszín, piros vagy barna

Ilyenkor valószínűleg a váladékba került vér okozza az elszíneződést. Ez történhet valamilyen baleset vagy sérülés miatt, ha előtte megpiszkáltuk vagy túl erősen fújtuk az orrunkat.

Fekete

Nagyon ritka eset, ha feketés árnyalatúvá válik a váladék. Ezt a színt gombás fertőzés okozhatja. Mindenképp forduljunk vele orvoshoz – írja a Women's Health.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.