Ezért nem szabad bevenni a gyógyszert folyadék nélkül

Forrás: Phanie/GARO/PHANIE/Garo -
gyógyszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakértők szerint ne csak pár kortyot igyunk, ha gyógyszert veszünk be, hanem öblítsük le a tablettát egy egész pohár vízzel. Soha ne fekve, hanem mindig ülve vagy állva vegyük be a gyógyszert. Lefekvés előtt pedig legalább 15 perccel nyeljük le az orvosságot, hogy biztonságban tudjon végighaladni a nyelőcsövön. Az pedig eszünkbe se jusson, hogy víz nélkül próbáljuk lenyelni a pirulát.   

Tudtad? A víz nélkül bevett tabletta megakadhat a nyelőcsövünkben, és ha ott oldódik fel, könnyedén irritációt és gyulladást okozhat. Ebből pedig simán lehet gyomorégés, mellkasi fájdalom, de szélsőséges esetben akár be is gyulladhat, sőt, vérezhet, és ki is lyukadhat a nyelőcső - idéz egy tanulmányt a Ripost.

Egy tizenéves amerikai focista például sokszor alkalmazta ezt a módszert és mire kórházba került a nyelőcsöve szó szerint lyukacsos volt.

Forrás: Phanie/GARO/PHANIE/Garo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.