A szundizás tönkreteszi a szervezetedet a tudosók szerint

Forrás: Thinkstock -
szundi alvás szervezet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudósok szerint sokkal jobb, ha 10 perccel későbbre állítod az ébresztőt, mint folyton visszaaludni.

Nehéz megállni, hogy ne nyomjunk rá a szundi gombjára, nagyon csábító a gondolat, hogy még 10 percig ágyban maradhassunk, de valójában ez többet árt, mint használ, legalábbis a kutatók szerint.
Az alvási ciklus megkezdésével az agyunk mély álomba küldene minket, ehelyett azonban ismét felriadunk. Ez pedig nem tesz jót a szervezetünknek.

A szundizás tönkreteszi a szervezetet Forrás: Thinkstock

Végül úgy érzed majd magad, mintha nagyon rosszul aludtál volna egész este. Még akkor is, ha úgy aludtál, mint egy baba. Ráadásul a az agyad és a tested összezavarodik a szunditól. Miután felébredtél és megmozdultál azt mondod az agyadnak, hogy ideje lefeküdni. Ha ez tovább folytatódik, akkor még jobban összezavarodik a szervezet" – mondta a szakértő. Inkább azt ajánlják, hogy 10 perccel későbbre állítsa mindenki az ébresztőjét.

Íme a jelenet, amit eddig senki nem szúrt ki Harry herceg és Meghan esküvőjénhttp://www.life.hu/sztarok/20180815-ime-a-jelenet-amit-eddig-senki-nem-szurt-ki-harry-herceg-es-meghan-markle-eskuvojen.htmlElőkerült egy felvétel Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről, amelyen egy olyan jelenet látható, amit eddig senki nem szúrt ki. TV + Sztárok--Ilyen hatással van a testünkre napi három liter vízhttp://www.life.hu/drlife/20180815-ilyen-hatassal-van-a-testunkre-napi-harom-liter-viz.htmlMindenhonnan azt hallani, hogy a víz csodát tesz a testünkkel, és érdemes akár napi 3 litert is fogyasztani. Egy újságíró kipróbálta, és egy héten keresztül figyelte magán a változásokat. Íme, az eredmény. Dr. LifeOrigoDemi Lovato túladagolása után hónapokig a rehabon leszhttp://www.life.hu/drlife/20180815-demi-lovato-tuladagolasa-utan-honapokig-a-rehabon-lesz.htmlDemi Lovato énekesnőt drogtúladagolás miatt szállították kórházba a múlt hónapban, és a hírek szerint még hónapokig a gyógyulására fog koncentrálni. Dr. Life--A botox lehet a megoldás az izzadás ellenhttp://www.life.hu/drlife/20180814-a-botox-lehet-a-megoldas-az-izzadas-ellen.htmlNincs olyan ember, aki ne szenvedne ebben a melegben. Mindenkiről folyik a víz, amint kiteszi a lábát, ilyen hőségben sokan érzik úgy, hogy a hagyományos izzadásgátlók nem elegendők. Természetesen van más megoldás! Dr. Life--Ennyi sót kellene bevinnünk egy naphttp://www.life.hu/drlife/20180814-ennyi-sot-kellene-bevinnunk-egy-nap.htmlA napi elfogyasztott só ajánlott mennyisége körülbelül hat gramm, de egy új kutatás szerint ez túl kevés. Kiderült, mennyi az egészséges mennyiség. Dr. LifeOrigoFiatalodj nyers hagymával: így csináldhttp://www.life.hu/drlife/20180813-fiatalodj-nyers-hagymaval-igy-csinald.htmlGondoltad volna, hogy a hagymát nem csak enni lehet, hanem külsőleg is alkalmazhatjuk? Érdemes kipróbálni, ugyanis szinte megfiatalítja a bőrt. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.