Ezért nem szabad nedves hajjal elaludni

Forrás: Shutterstock -
haj nedvesség alvás vizes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Időhiány vagy lustaság miatt sokan fekszenek le nedves hajjal, így nem kell a szárítással is foglalkozni, de a hajformázást másnap reggel ők sem ússzák meg. És nem ez az egyetlen hátránya annak, hogy vizes hajjal fekszel le!

1. Szénakazal lesz a frizurád

Elég nyilvánvaló, ha valaki nedves hajjal fekszik le, az sosem tudhatja, milyen állapotra ébred majd. Az az esetek kevés százalékában fordul elő, hogy éppen a megfelelő formára sikerült elaludni a frizurát. Ezzel a művelettel a reggeli készülődés ideje nyúlik meg, ugyanis sokkal nehezebb egy nedvesen rossz formára megszáradt hajat kiegyengetni.

Nem szabad nedves hajjal lefeküdni Forrás: Shutterstock


2. Hajhullás

Ugyan a hajhagymákban és a hajszálakban nem okoz károsodást az, ha valaki nedves hajjal fekszik le, de a hajhullás ilyenkor sokkal jelentősebb lehet. Vizesen a legsérülékenyebb és a leggyengébb a haj, ilyenkor hullik ki tehát a legkönnyebben. Ha azonban vizesen felkötik alvás előtt a hajukat, az már a szerkezetében is károsodást okozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.