Jótékony hatású lehet napi egy sör

Forrás: Shutterstock -
ivás sör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás káros, mindenki tudja. Azt azonban, hogy a teljes absztinencia vagy a mértékletes "ivás" az egészségesebb-e folyton kutatják. Most éppen arról lehet olvasni, hogy napi egy sör kifejezetten egészséges. 

Egy kutatás szerint, amelyet a Nuus idéz, nyugodtan fogyasszunk el napi egy sört. Hogy miért? Azt állítják, ezek a jótékony hatásai:

- csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek valószínűségét
- jót tesz a koleszterinszintnek
- megnyugtat és segít elaludni
- erősíti a csontokat a kalciumtartalma miatt
- tele van magnéziummal, így küzd a vesekövek ellen
- szintén a kalcium és más vitaminok miatt csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség esélyét
- rendbe rakja az emésztőrendszert
- tartalmaz egy csomó vitamint: B1, B2, B6 és B12

Forrás: Shutterstock
Rosszul lett a 193. balatonfüredi Anna-bál egyik vendégehttp://www.life.hu/drlife/20180721-rosszul-lett-a-193-balatonfuredi-annabal-egyik-vendege.htmlSzombaton rendezték meg a 193. balatonfüredi Anna-bált, ahol 500 vendég jelent meg, közöttük a város vezetése, neves közéleti személyek, valamint ismert emberek. A lányok - mint mindig - gyönyörűek voltak - a rendezvényről, amelyen a Life.hu riportere részt vett, később videót is mutatunk. Dr. Life--Ezért merev a pénisz reggelente (18+)http://www.life.hu/drlife/20180721-ezert-merev-a-penisz-reggelente.htmlRengeteg tévhit él a reggeli merevedéssel kapcsolatban. Tény, sokszor nem kellemes, sőt kínos is, viszont ha elmarad, az komoly egészségügyi problémákra is utalhat. Ha egy férfinak problémái vannak a keménységgel, az orvos tutira megkérdezi, van-e reggeli erekciója. Dr. Life--Komoly fájdalmakkal küzdött gyomorbypass-műtéte után Tóth Verahttp://www.life.hu/drlife/20180721-komoly-fajdalmakkal-kuzdott-gyomorbypassmutete-utan-toth-vera-enekesno.htmlA Megasztárban pluszkilókkal megismert Tóth Vera, nem tagadja, sokféle fogyókúrát próbált, de az igazi áttörést gyomorbypass-műtéte hozta el. Azonban azt sem tagadja, azt,hogy top formában van, nem ingyen adták: nem volt könnyű dolga a műtét után, fájdalmak kínozták, azonban megérte. Dr. LifeOrigo6 leggyakoribb betegség a fesztiválokonhttp://www.life.hu/drlife/20180718-leggyakoribb-betegsegek-a-fesztivalokon-masnapossag-gyomorhurut-holyaghurut-leeges-gyomorfajas.htmlEgy fesztivál sajnos akkor is igazán emlékezetessé válhat, ha nemcsak önfeledt bulizásra, hanem egy jó kis betegségre is jegyet váltunk. Dr. Szeles Géza, a Sziget Fesztivál egészségügyi ellátásának vezetője szerint ezeket már egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük, de ha már megvan a baj, akkor is van megoldás.Dr. LifeOrigoLyme-kór: A téves diagnózis a legnagyobb problémahttp://www.life.hu/drlife/20180711-lyme-kor-gyakori-a-kullancs-terjeszti.htmlBár a Lyme-kór Európa szerte a leggyakrabban előforduló kullancsok okozta betegség, az esetek 30 százalékban már a csípést sem vesszük észre, többen pedig főleg a téves diagnózisok miatt életük végéig szenvednek a kór okozta tünetektől. A Lyme-betegség százszor gyakoribb, mint a szintén kullancsok által terjesztett agyhártyagyulladás. Dr. LifeOrigoAhogy idősödünk, egyre kevésbé bírjuk az alkoholt: ez az okahttp://www.life.hu/drlife/20180701-ahogy-idosodunk-egyre-kevesbe-birjuk-az-alkoholt.htmlSzomorú vagy sem, az évek múlásával egyre nehezebben bírjuk összeszedni magunkat egy-egy buli után, és egyre tovább tart a másnaposságunk is, annak ellenére, hogy már koránt sem tudunk annyit inni, mint egyetemista éveinkben. Most szakemberek mondják el, miért van ez, és hogy az idő előrehaladtával miért kell fokozottan vigyázni magunkra. Dr. LifeOrigo



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.