A napozásfüggő édesanyán extrém beavatkozást hajtottak végre az orvosok

Forrás: Dreamstime -
orr napozás műtét bőrrák orvos függőség napégés homlok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt is élvezte, ha leég a napon, már tinédzser korában is szoláriumba járt a kétgyermekes édesanya, Janet Lujan. Bőrrákot kapott, a pattanásnak tűnő valami krátert hagyott maga után az orrán, homlokából vett szövetekkel kellett pótolni azt. 

A napozás függője volt, 16 éves korában az édesanyjának beleegyező nyilatkozatot kellett írni, hogy szoláriumba engedi, azt is élvezte, ha leég a napon a kétgyermekes édesanya, Janet Lujan. Napvédő készítményeket soha nem használt bőrén.

Úgy gondolta, semmi gondja nem lehet ebből, ám egy napon egy hatalmas, pattanásra hasonlító valami jelent meg orrán. Úgy gondolja, majd néhány nap múlva kinyomja, ám 2 nap után magától durrant ki, a vérzés pedig nem akart elállni. Kórházba siettek, kiderült, bőrrákja van. Szerencsére, kemoterápiára nem, csak radioterápiára volt szüksége.

Ügyeljünk arra, hogy bőrünket ne érje túlzottan a nap Forrás: Dreamstime

A Dailymailnek adott interjújában az édesanya elmesélte, hogy egy lyuk alakult ki az orra egyik oldalán, ezt pedig úgy tudták orvosai eltüntetni, hogy a homlokából egy darab húst az orrához vezettek. Ezt így kellett hagyniuk három hétig. Elmondta, hogy ekkor még mindig irigységet érzett, amikor például vásárlás közben barna embereket látott maga körül.

Végül a húst eltávolították és a beavatkozásnak köszönehetően szinte nyom nélkül eltűntek a hegek, valamint a rák is. Janet Lujan ma már igyekszik felhíni a figyelmet a napozás veszélyeire.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.