Ahogy idősödünk, egyre kevésbé bírjuk az alkoholt: ez az oka

Forrás: Shutterstock -
alkoholizmus alkohol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szomorú vagy sem, az évek múlásával egyre nehezebben bírjuk összeszedni magunkat egy-egy buli után, és egyre tovább tart a másnaposságunk is, annak ellenére, hogy már koránt sem tudunk annyit inni, mint egyetemista éveinkben. Most szakemberek mondják el, miért van ez, és hogy az idő előrehaladtával miért kell fokozottan vigyázni magunkra. 

"Amikor fiatalok vagyunk, erős a szervezetünk plaszticitása (a változásokra való reagálás képessége), így jobban elviseli a toxikus anyagokat. A korral azonban ez a plaszticitás csökken idézi a Huffington Post nyomán George Koobot, az alkoholizmus elleni amerikai intézet igazgatóját a szeretlekmagyarorszag.hu.

James Galligan, a michigani állami egyetem gyógyszerészeti és toxikológiai professzora pedig arra hívja fel a figyelmet,

az idő előrehaladtával változik az az alkoholmennyiség, amit bátran leguríthatunk anélkül, hogy túlságosan lerészegednénk.

David Sack, az Elements Behavioral Health detoxikáló központ igazgatója arról beszélt, hogy isősebb korunkban at alkoholt lebontó enzimek már annyi hatékonyak, pláne, ha már korábban károsodott a májunk és plusz veszélyfaktor bizonyos gyógyszerek - mint a szorongásoldók és egyes fájdalomcsillapítól életmódszerű használata.

Forrás: Shutterstock

Az alkohol idős kori hatását befolyásolhatja az is, hogy valaki mikor kezdett el inni. A serdülők alkoholfogyasztása nemcsak azért veszélyes, mert általa lassabban fejlődik ki a frontális agykéreg, hanem azért is, mert ez az idős korban érve gyakran érzelmi zavarokat, köztük depressziót okozhat, ami még gyakoribb ivásra sarkallja őket.

A szakemberek abban megegyeztek, hogy nem az a cél, hogy teljesen kiiktassuk az életünkből az alkoholt, hanem az, hogy már fiatalon is csak alkalmanként és mértékkel fogyasszuk azt.

Július 1-je az egészségügyi dolgozók napjahttp://www.life.hu/drlife/20180701-julius-1je-az-egeszsegugyi-dolgozok-napja.htmlSemmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője születésnapján - 1818. július 1. - ünneplik a magyar egészségügy napját.Dr. LifeOrigo5 tipp a kullancsok ellen: így védekezz nyáron!http://www.life.hu/drlife/20180630-5-tipp-a-kullancsok-ellen-igy-vedekezz-nyaron.htmlA verőfényes nyári napokat a legtöbben arra használják ki, hogy elhagyva a város falait, a természetben töltődjenek fel. Ezek a kirándulások azonban – még ha gyönyörű is az idő – nem mindig végződnek felhőtlenül, ugyanis haza általában már többen érkeznek, mint amennyien elindultak. Ahhoz, hogy ezeket az illegális bérlőket, a kullancsokat kilakoltassuk, illetve beköltözésüket megelőzhessük, Dr. Mátray Árpád homeopata oszt meg velünk pár jótanácsot.Dr. LifeOrigoKórházba került a tüdőrákkal kezelt Orbán Józsihttp://www.life.hu/drlife/20180614-korhazba-kerult-a-tudorakkal-kezelt-orban-jozsi-a-100-folk-celsius-enekese.htmlOrbán József, a 100 Folk Celsius énekese kórházba került. Az ok azonban nem a tüdődaganata, ugyanis úgy tűnik, szervezete jól reagált a kezelésekre. A zenész súlyos depresszióban szenved. Dr. LifeOrigoNem teszi le a cigarettát Székhelyi Józsefhttp://www.life.hu/drlife/20180603-nem-teszi-le-a-cigarettat-a-tudorakos-szekhelyi-jozsef-szinesz.htmlA 72 éves színművész, Székhelyi József állapota javult, a kemoterápiától tűnnek el a daganatok a tüdejéből, de még mindig légszomjjal küzd. A dohányzásról azonban nem tud lemondani, és azt is elmondta, miért.Dr. Life--Egészségesebb lehet a mérsékelt alkoholfogyasztás, mint az absztinenciahttp://www.life.hu/drlife/20180624-egeszsegesebb-a-mersekelt-alkoholfogyasztas-mint-az-absztinencia-allitjak-kutatok.htmlFelmérés készült arról, hogy mennyivel növeli a korai halálozás, illetve a daganatok kockázatát az alkohol. Persze, ezt nem először vizsgálták, és az eredmények sem mindig ugyanazt mutatják, de az mindegyikből kiderül, a mértéktelen fogyasztás szinte biztosan megbetegít. Dr. Life--Magyarországon a 4. a legnagyobb az elhízottak aránya a világonhttp://www.life.hu/drlife/20180519-magyarorszagon-a-4-a-legnagyobb-az-elhizottak-aranya-a-vilagon.htmlMagyarországon a 4. a legnagyobb az elhízottak aránya a világon - írja a szombati Népszava azzal kapcsolatosan, hogy május 19. az elhízás elleni nap Európában.Dr. LifeAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.