A rák elleni új „vakcina” teljesen meggyógyította a beteg egereket

Forrás: AFP -
vakcina egér gyógyítás rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új rák elleni szert teszteltek az egereken a Stanford Egyetem kutatói, amely rendkívül sikeresnek bizonyult: még az áttéteket is megszűntette.

A Stanford Egyetem kutatói teljesen új módszert és rák elleni szert teszteltek egereken, kivételes sikerrel. Két immunstimuláló hatóanyag kombinációját fecskendezték bele az egerek tumorjaiba, ami aktiválta a T-sejteket, és teljesen megsemmisítette a daganatot, ráadásul még az áttéteket is megszüntette. A módszert sokféle típusú rákos megbetegedésnél tesztelték, mindegyiknél sikeresnek bizonyult.

Rákos sejt Forrás: AFP

A kutatók úgy vélik, hogy a hatóanyagok nagyon kis mennyiségben történő helyi alkalmazása gyors és viszonylag olcsó terápiát jelenthet, ráadásul nem hat ki az egész szervezet működésére. „Amikor ezt a két hatóanyagot együtt használjuk, a tapasztalatunk szerint a tumorok teljesen megszűnnek a szervezetben" – mondta Ronald Levy. 90 egérből 87-et sikerült teljesen meggyógyítani. a maradék 3 daganata kiújult, de egy ismételt kezelés az ő daganataikat is eltüntette.

Székhelyi József áttétes rákja műthetetlen, de van reményhttp://www.life.hu/drlife/20180201-szekhelyi-jozsef-attetes-rakja-muthetetlen-de-van-remeny.htmlSzékhelyi József színész küzd a tüdőrák ellen, de sajnos áttétes daganata elhelyezkedése és kiterjedtsége miatt műthetetlen. Dr. LifeOrigoKefir édesanyja nem fog felépülni súlyos balesetéből: perel a családhttp://www.life.hu/drlife/20180201-kefir-edesanyja-nem-fog-felepulni-sulyos-balesetebol-perel-a-csalad.htmlSajnos Kefir édesanyja valószínűleg soha nem fog teljesen felépülni sérüléseiből, melyet akkor szerzett, amikor lezuhant a könyvtár lépcsőjéről és koponyatörést szenvedett. Dr. LifeOrigoAlkoholizmusáról vallott Survivor Benedekhttp://www.life.hu/drlife/20180201-alkoholizmusarol-volt-survivor-benedek.htmlA Survivor versenyzője, Benedek személyi edzőként dolgozik, egészségesen él. De nem volt ez minidg így: korábban alkoholista volt. Keményen dolgozott azért, hogy megszabaduljon függőségétől. Dr. Life--Szívinfarktust kapott Takács Ákos, egykori válogatott labdarúgóhttp://www.life.hu/drlife/20180131-szivinfarktust-kapott-takacs-akos-egykori-valogatott-labdarugo.htmlHétvégén szívinfarktust kapott a korábbi válogatott labdarúgó, Takács Ákos. A Ferencvárosi Futball Club edzőjét jelenleg is kórházban ápolják. Dr. LifeMTI/Illyés TiborJennifer Aniston betegségéről vallott: ettől szenved a színésznőhttp://www.life.hu/drlife/20180131-jennifer-aniston-betegsegerol-vallott.htmlJennifer Aniston az egészségi állapotáról nem igazán szokott beszélni, de most elárulta, hogy egész életében küzdött egy rendellenességgel, ami megnehezítette a mindennapjait. Dr. Life--Bangó Margit megkapta az eredményeket: kiderült, hogy visszatért-e a rákhttp://www.life.hu/drlife/20180131-megjottek-bango-margit-eredmenyei-kiderult-hogy-visszatert-e-a-rak.htmlKét hétig rettegésben élt Bangó Margit, addig várt ugyanis a rákszűrés eredményére. Félő volt, hogy visszatért a gyilkos kór, amit egyszer már leküzdött. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.