Gyilkos járvány miatt halt meg egy 9 éves kislány Afrikában

Forrás: Thinkstock -
betegség halál járvány Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ijesztő járvány ütötte fel a fejét Afrikában: egy 9 éves kislány életét vesztette. 

Afrika keleti részén nagy a pánik, ugyanis egy ismeretlen, vírusos eredetű fertőzés ütötte fel a fejét, amely ha járvánnyá növi ki magát, akkor sokak életébe kerülhet. A fertőzöttek nagy százalékát ugyanis nem tudják meggyógyítani. Nemrég egy 9 éves kislány halt meg Ugandában, akinek magas láza volt, és a szemeiből folyt a vér.

Afrika lakosságának egy része jogosan fél, ugyanis nem tudják kezelni a gyilkos betegséget Forrás: Thinkstock

A lány halálát követően egy egészségügyi csapat érkezett a család otthonába, hogy fertőtlenítsen mindent, amivel a beteg gyermek érintkezett. Ez azért fontos, mert a múlt héten három ember halt meg hasonló tünetekkel járó betegség miatt, vagyis fokozottan figyelni kell a tisztaságra, hogy a kór ne terjedhessen tovább.

A helyiek attól tartanak, hogy ez a betegség hasonló pusztítást fog eredményezni, mint a pestis, amely néhány hónapja csapott le Madagaszkár lakosságára.

Az ismeretlen betegség legfőbb ismertetőjelei a fejfájás, hányás, vérzés, láz és izomfájdalom - írta meg a DailyMail.

Azt mondták, hogy el fog vetélni, de valóságos csoda történthttp://www.life.hu/drlife/20180111-20-hetben-korai-burokrepedese-volt-a-kismamanak-egeszseges-kisfiut-szult.htmlErika a terhessége 20. hetében járt, amikor korai burokrepedés következett be nála. Ilyen esetekben a következő 12 napban általában megindul a szülés, a magzat esélye a túlélésre szinte lehetetlen. De Erika nem adta fel, harcolt, ahogyan harcoltak érte az orvosok és a nővérek is. Csodával határos módon egészen a 27. hétig tudta vinni a terhességét. Ismerjétek meg az ő történetét. Dr. Life--Kvíz! Kitalálod, hogy milyen régi orvosi eszközök vannak a képen?http://www.life.hu/drlife/20180104-micsoda-regi-orvosi-eszkozoket-rejtenek-a-fotok.htmlHogy milyen kincsek porosodnak egy-egy padláson, arra hamar rájöhetünk, ha megnézzük az apróhirdetési oldalakat. A következő kvízben néhány régi orvosi eszközt kell felismerned, mindössze egyetlen részletből. Dr. LifeOrigoRohamosan romlik Eric Clapton hallása: "Meg fogok süketülni"http://www.life.hu/drlife/20180113-rohamosan-romlik-eric-clapton-hallasa-meg-fog-suketulni.htmlEric Clapton egy rádióinterjúban mondta el, hogy rohamosan romlik a hallása és folyamatos fülzúgása van. Dr. Life--Baleset érte Miklós Editet, elájult a célbanhttp://www.life.hu/drlife/20180113-baleset-erte-miklos-editet-elajult-a-celban.htmlKözvetlenül célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult Miklós Edit az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számában, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett szombati szuper-óriásműlesikló futamon.Dr. Life--Drogfüggőségéről vallott Tóth Olivér, a Barátok közt színészehttp://www.life.hu/drlife/20180112-drogfuggosegerol-vallott-toth-oliver-a-baratok-kozt-szinesze.htmlA Barátok közt színésze két évig függőként használta a kristály nevű drogot, aztán pedig alkalomszerűen nyúlt a szerhez, ha szükségét érezte. Tóth Olivér nagyon nehezen, óriási küzdelmek árán szabadult ki csak a drog bűvköréből, de jobb emberré vált. Dr. Life--„Kétfejűnek" csúfolják ezt a 71 éves férfit, és ezt a pár hetes kislánythttp://www.life.hu/drlife/20171112--ketfejunek-csufoljak-ezt-a-71-eves-ferfit.htmlEgy 71 éves és egy hónapos kislány egy rejtélyes daganattól szenved. A férfinak a füle mögött található a hatalmas tumor, a csecsemőnek pedig az arcán. Két sors, azonos betegség, amely iszonyatos fájdalommal jár. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.