„Kétfejűnek" csúfolják ezt a 71 éves férfit, és ezt a pár hetes kislányt

torz arc daganat tumor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 71 éves és egy hónapos kislány egy rejtélyes daganattól szenved. A férfinak a füle mögött található a hatalmas tumor, a csecsemőnek pedig az arcán. Két sors, azonos betegség, amely iszonyatos fájdalommal jár.

A 71 éves Jaroon Suanmali Thaiföldön él. A férfinak körülbelül egy évtizede kezdett nőni egy kóros elváltozás a füle mögött, 2017-re olyan fájdalmai voltak, hogy a saját halálát kívánta. Suanmali minden kevéske megtakarítását elköltötte a kezelésekre, így az idős férfi, jelenleg egy viskóban él vidéken. Bár rengeteg kórházban megfordult az elmúlt években, az orvosok tehetetlenül álltak az állapota előtt, és legtöbbször hazaküldték azzal, hogy a kötözéseket otthon is folytathatja, a dudor majd kitisztul magától. Csakhogy a daganat a fején egyre nagyobb és nagyobb lett, szinte akkor, mint egy második fej Suanmali nyakán.

- mesélte korábban a helyi sajtónak Jaroon, akit „kétfejűnek” csúfolnak.

Az állapota és idős kora ellenére a férfi még most is dolgozik, hogy fizetni tudja a lakhatását és a gyógyszereit. Bár a fia segíti, de egy nagyobb kivizsgálásra, már nem futja. A helyiek tavaly ősszel hatalmas gyűjtést szerveztek neki, így lehetősége adódott arra, hogy újabb szakorvosokat keressen fel! Decemberben pedig már arról számoltak be a lapok, hogy Suanmali sikeres operáción esett át.

Mi is ez az állapot?

A férfinak nagy valószínűséggel úgynevezett neoplasiája volt, amely egy biológiai szövet vagy szerv abnormális, kontrollálatlan növekedését jelenti. Az neoplazmát tekintik tumornak is, azonban a neoplasia nem egyenlő a rákkal. A neoplasia ugyanis a jóindulatú és a rosszindulatú növekedésre is vonatkozik, míg a rák csak a rosszindulatú burjánzást írja le.

Nincs egyedül

Nem Jaroon Suanmali az egyetlen, aki ilyen tumortól szenvedett. A Fülöp-szigeteken született tavaly ősszel, Angelica Hail Heachanova. A kisbaba egy hatalmas, vörös tumorral jött a világra a szeme felett, amely az eltelt napokkal egyre csak nagyobb lett. A szülők azt gondolták, hogy ezt könnyen tudják kezelni, megoperálni az orvosok, ám míg nekik csalódniuk, addig kislányuknak szenvednie kellett. Az orvosok sorra végzik el rajta a különböző vizsgálatokat, ám egyelőre nem sikerült gyógyírt találni az elváltozásra.

Akinek a vállán van a hatalmas daganat

Egy másik thaiföldi férfinak Kru Leknek a vállán nőtt egy közel 10 kilós daganat. Kru rákbetegségét tavaly diagnosztizálták, de akkor még úgy ítélték meg az orvosok, hogy nem annyira veszélyes. A tanárként dolgozó férfi daganata azóta többszörösére megnőtt, ma már nagyobb mint a feje. Hasonlóan Suanmalihoz, Lek is rendszeresen dolgozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.