égési sérülés baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tej Biswokarma még gyermekkorában szenvedett súlyos égési sérülést, amely következtében a teste szinte összeolvadt..

A nepáli férfi mindössze 5 éves volt, amikor egy kerozinos lámpa felrobbant az otthonukban. A gyermek súlyos égési sérüléseket szenvedett: testének 70 százaléka és az arca is megégett, az alsó ajka pedig hozzáégett a mellkasához, ennek következtében nem tudta többé bezárni a száját. Sem táplálkozni, sem beszélni nem tudott, így kizárólag folyékony ételeket fogyasztott, azt is segítséggel. A család egy eldugott kis faluban élt, ahonnan gyalogszerrel 2 óra volt a legközelebbi kórház, ezért a szülők házi gyógymódokkal próbálták orvosolni Tej állapotát.

A nepáli férfi 5 éves volt, amikor egy kerozinos lámpa felrobbant az otthonukban (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

2006-ban azonban találkozott egy plasztikai sebésszel, aki azonnal megműtötte a fiatal fiút. Számos operáción esett át, mire szétválasztották testének összeégett részeit. Összesen 9 alkalommal műtötték meg, a beavatkozásoknak köszönhetően új ember lett belőle.

"Úgy éreztem magam, mintha újjászülettem volna" – mesélte a 21 éves férfi.

Három évvel ezelőtt megismerkedett egy lánnyal, aki nagyon kedves volt, és támogatta őt a műtétek során. Szerelmük azonban nehezen teljesedett be, ugyanis a lány szülei nem támogatták a kapcsolatot a férfi külseje miatt. Végül 2015-ben mégis összeházasodtak, kisfiuk már 10 hónapos.

"Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd szerelmes leszek, és gyermekem is születhet. Nagyon boldog vagyok" – folytatta Tej.

A fiatal férfi azt is elárulta, hogy egy nagy célja van még az életben: tanár szeretne lenni – írta meg a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.