5 világsztár, aki nyíltan vállalta mentális betegségét

depresszió rehabilitációs központ lelki betegség szorongás Russell Brand J.K. Rowling Colin Farrell mentális betegség Angelina Jolie Lena Dunham kényszerbetegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államokban élők 19%-át érinti valamilyen mentális betegség, a számok azonban itthon is rémisztően magasak: egy tavaly készült felmérés szerint Magyarországon a lakosság 38%-át érinti valamilyen pszichés betegség, amelyből a depresszió a leggyakoribb. A lelki és pszichés problémák a sztárokat sem kímélik: összegyűjtöttünk 5 hírességet, akik megosztották történetüket a világgal, és ezzel segítettek abban, hogy közelebb kerüljön hozzánk a betegségük, illetve leszámoljanak a köréjük épült sztereotípiákkal.

J. K. Rowling

Fotó: Andrew Montgomery

Lena Dunham

A Csajok című nagy sikerű sorozat írónője, színésznője és rendezője azon kívül, hogy szeret provokálni, nyíltan felvállalja és párbeszédet folytat rajongóival kényszerbetegségéről, szorongásáról és depressziójáról. Ő az élő példa arra, hogy mindezek mellett is lehet teljes életet élni és fényes karriert csinálni.

Forrás: Instagram/Lena Dunham

Angelina Jolie

Forrás: Vogue

Collin Farrell

Forrás: AFP

Russell Brand

Fotó: Ray Burmiston

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.