Boszorkánykonyha! Így készíts természetes dezodort!

Forrás: Thinkstock -
alumínium méregtelenítés bőr szódabikarbóna adalékanyag kókuszolaj természetes természetes alapanyag dezodor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A boltokban kapható dezodorok szinte mindegyikében számos adalékanyag található, amely allergiát vagy egyéb kellemetlen megbetegedéseket okozhat. A Life.hu most tanácsot ad, mit használj a trendi, márkás deók helyett.

A bőrünknek, akárcsak a tüdőnknek, szüksége van levegőre, ezért nem érdemes 24 vagy 48 órára eltömíteni a pórusokat, ahogy azt a hangzatos reklámok tanácsolják. A verejtékmirigyek szerepet játszanak a méregtelenítésben és a hőszabályozásban, ezért fontos, hogy testrészeinket mivel és hogyan ápoljuk, frissítjük.

Forrás: Thinkstock

Erre figyelj!

Amikor dezodort vásárolsz, ne legyen benne alumíniumszármazék, ami bár megakadályozza a verejtékezést, nagyon káros, ha a szervezetedbe jut. Tehát ha ezeket látod az összetevők között, jobb a polcon hagyni a terméket: Aluminum chloride, Aluminum zirconium tricholorohydrex glycine, Aluminum chlorohydrate, Aluminum hydroxybromide.

Íme egy garantáltan adalékanyagmentes recept:

Vásárolj egy 2-3 dl-es pumpás flakont, töltsd meg vízzel és adj hozzá másfél kanál szódabikarbónát. Ha pedig illatos sprayt szeretnél, adj hozzá pár csepp ízlésednek megfelelő illóolajat (citromfű, levendula, rózsa stb.). Amennyiben verejtékmirigyeid a nagy melegben fokozottan dolgoznak, simán a szódabikarbónaport is használhatod szárazon a bőrfelületre dörzsölve.

Krémesebb verzió: 1 kanál kókuszolajat, 1 kanál szódabikarbónát, 1 kanál kukoricakeményítőt jól dolgozz össze és kend a bőrfelületre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.