Feledhetetlen nyár – Bakancslista az egész családnak

programok család Nyár élmények bakancslista gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan egész évben a nyári szabadságot, nyaralást és a jó időt várják. Aztán augusztus végén gyakran azon kapják magukat, hogy ez az évszak is csak a szokásos mókuskerékkel telt. Azért, hogy ezt elkerülhesd, összegyűjtöttünk néhány programot, amelyek nélkül nem múlhat el a nyár. Ha kipipálsz néhány tételt a listán, felejthetetlen élményekkel gazdagodhatsz.

Programok szülőknek

Egyedül

Fesd vidám, nyári színűre a körmöd, a hajad!
Régóta szemezel a rózsaszínnel vagy a narancssárgával? Ne foglalkozz azzal, ki mit gondol majd rólad! Kísérletezz bátran!

Szánj legalább egy órácskát arra, hogy kifekszel napozni egy jó könyvvel!
Sokszor fel sem tűnik, hogy váltakoznak az évszakok körülöttünk, mert egész nap csak a munkaasztalunk fölött görnyedünk. Néhány oldal és egy könnyű kis szieszta után máris felfrissülten folytathatod a napot.

Forrás: Shutterstock

Kertészkedj! – Ültess virágot, termessz fűszernövényt
A citromfüvet, a mentát felhasználva kutyulj házi limonádét! Készíts jégkását vagy fagyit! A házi termesztésű oregánóból és bazsalikomból főzz egy olaszos fogást.

Táncolj az esőben!
Tanulj meg felszabadultan örülni annak, ami van! Ha felhők takarják a nyári égboltot, akkor se keseredj el! Lásd meg mindenben a szépet! Ha kedved tartja, ugrálj a pocsolyákban! Vizes leszel? Na és, akkor mi van?

Párban

Menjetek autós moziba!
Miután az embernek gyereke születik, többnyire csak a mesecsatornák műsorai futnak a TV-jében. Most itt a lehetőség, hogy olyan filmet is végignézzetek, amelynek a témája megfelel a saját érdeklődéseteknek. Ha mindezt egy szabadtéri autós moziban tudjátok megtenni, igazi nyári élményben lehet részetek.

Fesztiválozzatok!
Ugye milyen felszabadító érzés egy-két napra lerakni a gondokat és önfeledten ugrálva, üvöltve kiadni magadból minden feszültséget? A nyár hemzseg a különféle zenei fesztiváloktól, válogassatok kedvetekre! Ha visszafogottabban buliznátok, válasszatok egy bor- vagy sörfesztivált, ahol különleges gasztronómiai élményekben is részetek lehet!

Forrás: Shutterstock

Rendezzetek iszapbirkózást!
Homokos folyóparton vagy akár otthon, a kertben is könnyen előkészítheted a terepet egy kiadós iszapbirkózáshoz. A nevetés garantált! Ha a gyerekeket nem tudjátok senkire sem rábízni, biztosan ők is szívesen csatlakoznak.

Próbáljátok ki a testfestést!
Tedd félre a szégyenlősséged és hagyd, hogy a párod minden porcikád befesse, aztán flangálj új „ruhádban” a kertben. Add át magad a naturizmus gyönyöreinek!

Ússzatok meztelenül!
Dobjátok le a gátlásaitokat és a ruháitokat! Merüljetek bele pőrén a habokba, csókolózzatok a víz alatt, élvezzétek a hullámok lüktetését!

Barátokkal

Koktélozz a barátnőiddel!
Nem csak a férfiak szeretnek legurítani néhány pohár sört, a nők is szívesen ülnek ki egy bár vagy étterem teraszára ízletes koktélokat szürcsölni. A meleg időben néhány jó ajta fröccs is szóba jöhet.

Szervezz grillpartit!
Egy egyszerű szalonnasütés, nyársazás is tökéletesen megteszi, ha nem akarsz mélyebben a zsebedbe nyúlni. Meghívhatod a barátaidat vagy szervezheted kimondottan családtagoknak a bulit, a lényeg, hogy együtt legyél azokkal, akiket szeretsz és minőségi időt tölthess velük. Amikor a menüt tervezed, válassz minél több idényzöldséget és gyümölcsöt!

Forrás: Shutterstock

Programok családoknak

Használjátok ki a környék adottságait!
Egy kis patak vagy csatorna is tökéletes helyszín lehet ahhoz, hogy saját gyártású papírhajókat bocsássatok vízre. Ha már a vízparton vagytok, etessetek kacsákat vagy horgásszatok! Ha fúj a szél, dobjatok össze egy papírsárkányt és szaladjatok vele! Fújjatok buborékot!

Irány a cukrászda!
Nagyon kényelmes előkapni a fagyasztóból a hipermarketekben vásárolt jégkrémet és elmajszolni a kanapén. Az viszont sokkal hangulatosabb, ha a család közösen elsétál egy fagyizóba.

Kiránduljatok!
Mindegy, hogy egy hosszabb autós utat vagy egy közeli biciklitúrát választotok, esetleg csak a helyi parkig juttok, a lényeg, hogy töltsetek minél több időt közösen a szabadban.

Rendezzetek vízi csatát!
Legyen szó vizeslufi- vagy vízipisztolycsatáról, a kánikulában a gyerekek mindennél jobban szeretik fröcskölni magukat és egymást! Légy engedékeny és hagyd, hogy csuromvizesek legyenek!

Forrás: Shutterstock

Béreljetek ugrálóvárat vagy trambulint!
A gyerekek határtalan energiával rendelkeznek, sokszor a felnőtteket is lepipálják élénkségben és lendületességben. Ha gyermeked barátait is elhívod, hatalmas élményben lesz része a gyerekseregnek.

Főzzetek lekvárt!
A befőzés könnyebb, mint gondolnád. Ráadásul amíg a család a barackot magozza, a gyerekek észrevétlenül megtanulhatják, hogy nekik is hozzá kell járulniuk a család feladataihoz. Közben végre juthat idő arra, hogy végighallgasd, mi érdekli, mi foglalkoztatja őket.

Fedezzétek fel a város összes játszóterét!
Mivel a gyerekek nagyon mozgékonyak, igyekezz minél több időt a szabadban tölteni velük, hogy le tudják vezetni a fölös energiáikat és azok ne otthoni rendbontásban csúcsosodjanak ki!

Sátrazzatok a saját kertetekben!
Ha nem kertes házban laktok, nagy élmény lehet felfedezni egy ismerős kertjét. Ha családi házban éltek, akkor is tartogathat újdonságokat az éjszakai kert.

Menjetek homokos folyó- vagy tópartra!
Nem kell távoli úti célokban gondolkodnod, Magyarország is számos csodát tartogat. A strandröplabda, a homokvárépítés meg egy felfújható gumimatrac igazi kikapcsolódást jelenthet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.