Egy titok válást, ugyanakkor szorosabb összetartást is kiválthat a házasságon belül

Forrás: Shutterstock -
esküvő házasság párkapcsolat válás őszinteség titok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A házasság egyik alapját az egymással szembeni őszinteség adja: vállaljátok, ha hibáztok, kimondjátok, ha rossz irányba halad a kapcsolat. Ám az őszinteség azonban sokkal szerteágazóbb. Ami az örök dilemmát adja, kell-e valóban mindent tudnunk a másik múltjából?

Mesélj magadról!

Az, hogy a megismerkedésünk előtt miket tett, miket érzett, kikkel állt kapcsolatban, milyen hibákat követett el, bizonyos fokig meghatározzák a velünk való kapcsolatát is. Hiszen mint mindenkit, őt is a múltja formálta, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudja elengedni, és az életét más irányba terelni.

Épp ezért a legtöbb esetben nincs jogunk számon kérni azért, ami még előttünk történt vele, ami akkoriban határozta meg, amikor nem ismertük egymást.

Kell-e valóban mindent tudnunk a másik múltjából? Forrás: Shutterstock

A „legtöbb esetben" azért szerepelt az előző életigazságban, mert bizony mind tudnánk olyan dolgokat felsorolni – értékrendünkhöz igazítva –, melyek felett nem száll el az idő.

Természetesen jogunk van tudni, hogy kihez megyünk hozzá, így elvárható, hogy a nagyobb horderejű, akár a közös életünkre távolból is ható dolgokat megossza velünk az, akit életünk párjául fogadunk. Őszintének, úgy igazán lemeztelenítve őszintének lenni nem könnyű, bármennyire is azt gondoljuk. Épp ezért annyival tartozunk – az őszinte megnyilatkozás bármennyire is fáj, megdöbbent –, hogy átgondoljuk, beszélgessünk róla, és ne hozzuk fel egyből a szakítást, válást.

Vannak, akik egészen az esküvő napjáig vagy épp a mézeshetekig várnak azzal, hogy felfedjék életük legsötétebb titkát feleségük, férjük előtt.

Néhány Reddit-felhasználó le is írta, hogy milyen titkokat őrizgettek házastársaik, és hogy ők miként reagáltak rájuk. Kapaszkodj meg, mert durva történetek következnek!

Jogunk van tudni, hogy kihez megyünk hozzá, így elvárható, hogy a nagyobb horderejű, akár a közös életünkre távolból is ható dolgokat megossza velünk a párunk Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.