Kérlek, anya, legalább ma ne igyál! – Szomorú gyereknapi kívánságok

Forrás: Shutterstock -
olvasói levél gyereknap szülő történet szomorú bántalmazás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyereknap a kicsikről szól. Lessük minden kívánságukat: van, aki szuper programot kap a szüleitől, van, aki játékot, de a legfontosabb és legértékesebb mégis az, amikor osztatlan figyelemmel és minőségi együtt töltött idővel ajándékozzuk meg gyermekeinket. Ám sajnos nem mindenkinek jut / jutott felhőtlen gyerekkor.

A gyereknap közeledtével sok olyan olvasói levelet kaptunk, amelyekben jól látszik, hogy a rossz szülői magatartás ütötte seb sokszor – bár apróságnak tűnhet – még felnőttként sem képes begyógyulni.

"Anyám igazi iszákos volt" (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A mérgező, bántalmazó szülők jellemzői

A mérgező szülők hatása nem csupán gyermekkorban érződik, az ember egész életére billogot éget. Több eltérő típusa van, sőt ezek akár teljesen eltérő viselkedésformát produkálhatnak; ridegek, elhanyagolók, bántalmazók, manipulatívak, irányítók stb. Egy szülőt kívülről nézni és látni nehezebb, mint gondolnánk. Ezen a megerősített, idealizált üveglapon nagyon nehéz repedést okozni, de ha egyszer megtörtént, egyre könnyebb lesz a széttörés folyamata. Olvasd tovább!

Nem csak gyereknapon kell türelmesebbnek és figyelmesebbnek lennünk a gyermekeinkkel. Olvasóink őszinte vallomásaiból némelyik odafigyeléssel, egy kis megerőltetéssel elkerülhető vagy orvosolható lett volna. Te ne kövesd el ezeket a hibákat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.