Bereczki Zoltán Csobot Adél név Istenes Bence Nánási Pál Kulcsár Edina Szinetár Dóra Ördög Nóra névválasztás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan, főként az ismert emberek szeretik gyermekeiket furcsa, egyedi nevekkel megajándékozni, ezzel is éreztetve, hogy ők nem csupán szüleik életében különlegesek. A névválasztás nehézségeiről és felelősségéről korábban már írtunk, most nézzük meg pár magyar celeb/sztárpár döntését és a mögöttük lévő okokat.

Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán

A pár házassága ugyan 2013-ban felbomlott, de kislányuk születésekor még hatalmas szerelem volt köztük. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a névadásuk: Zora. Ez egyrészt szláv eredetű név, mely hajnalt jelent, ugyanakkor a két szülő keresztnevei mozaikszavának is tekinthető.

Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán kislányának neve Zora, mely szláv eredetű név, hajnalt jelent Forrás: Mudra László/Origo

Csobot Adél és Istenes Bence

Az énekesnő és műsorvezető első gyermeke, Nátán – Isten ajándéka – 2016-ban született, két évvel később pedig megérkezett testvére, Ádin – finom lelkű, kedves. A fiúk nevei egyáltalán nem nevezhetők átlagosnak, ugyanakkor csodaszép jelentéssel bírnak.

Istenes Bence és Csobot Adél első gyermekének neve Nátán, testvérét Ádinnak hívják Forrás: Istenes Bence / Instagram

Lapozz a további meglepő névválasztásokért!

Ördög Nóra és Nánási Pál

A sztárpár első gyermeke, Mici, a harmadik lombikprogramnak köszönhetően fogant meg, míg öccse, Venci, azaz Vencel – jelentése dicsőség – természetes úton, Nóra számára elsőre kissé gyorsan érkezett. Lányuk nevét az egykori színésznőtől, Esterházy Micitől kölcsönözték, akiről még korábban egy barátjuk mesélt nekik.

Nánási Pál és Ördög Nóra gyermekeikkel, Micivel és Vencellel Forrás: Instagram/ordognora

Kulcsár Edina és Csuti

Tavaly ősszel született meg az egykori szépségkirálynő első gyermeke, aki a Medox nevet kapta. A szülőket természetesen befolyásolta, hogy a hollywoodi sztárszínésznő, Angelina Jolie egyik fiát is így hívják, de mégsem ez volt a döntő ok. Mindketten felírtak 10-10 nevet egy papírra, és ez volt az egyetlen, ami megegyezett. A Medox egyébként kelta eredetű, és jótékonykodót, nagylelkűt jelent.

Kulcsár Edina és Csuti kisfiának neve Medox, ami jótékonykodót, nagylelkűt jelent Forrás: Instagram/edinakulcsar_official
Tudd meg, milyen szülő vagy a személyiségtípusod alapjánhttp://www.life.hu/csalad/20190318-tudd-meg-milyen-szulo-vagy-a-szemelyisegtipusod-alapjan-enneagram.htmlAz enneagram az emberekhez, a problémákhoz és általában az élethez való hozzáállás, viselkedés alapján határoz meg kilenc személyiségtípust. Rövid jellemzésüket – ha még nem ismered – egy korábbi cikkünkben megtalálod, érdemes EZZEL kezdened. Most azt fogjuk megnézni, hogy szülőként miként működik ez a kilenc karakter. CsaládOrigoAlbert Einstein szerint így nevelhetsz intelligens gyermekethttp://www.life.hu/csalad/20190309-a-zseni-albert-einstein-szerint-igy-nevelhetsz-intelligens-gyermeket.htmlA világtörténelem egyik legzseniálisabb gondolkodója úgy vélte, csupán egyetlen dolog határozza meg, hogy egy gyermek értelme milyen mértékben fog kinyílni. Ez pedig nem valamilyen csodapedagógiai módszer, és még csak nem is egy nevelési stílus, hanem az egyszerű mesehallgatás. Család--Láthatatlan munka, amiért se pénz, se megbecsülés nem járhttp://www.life.hu/csalad/20190219-lathatatlan-noi-munka-a-csaladban-amiert-se-penz-se-megbecsules-nem-jar.htmlTe is úgy érzed időnként, hogy az otthonod nem feltétlenül a pihenés helyszíne, mert a mosogatóban tornyosuló szennyes edények vagy a porcicák látványa folyamatos teendőket jelentenek számodra? Ha a válaszod igen, ne keseredj el, mert nem vagy egyedül! A láthatatlan munka elválaszthatatlan része a mindennapjainknak. CsaládOrigoRandevú gyerekkel a zsebben – Egyedülálló anyák és a társkeresés http://www.life.hu/csalad/20190214-randevu-gyerekkel-a-zsebben-egyedulallo-anyak-es-a-tarskereses.htmlA társkeresés és a randizás senkinek sem egyszerű. Az emberek gyorsan vonnak le messzemenő következtetéseket a másikról, így sokszor nem jut lehetőség arra, hogy jobban megismerhessék egymást. Ráadásul sok dolognak kell ahhoz klappolnia, hogy két ember el tudja képzelni a közös jövőjét. Főleg akkor, ha egyedülálló anyaként kell szembenézni a párkeresés nehézségeivel. CsaládOrigoSztárok gyermekei, akik megjárták a börtönt http://www.life.hu/csalad/20190204-sztarok-gyerekei-akik-megjartak-a-bortont.htmlNincs az a hírnév, díj és elismerés, amely ellensúlyozná, ha gyermekünk végzetes hibát vét. A következőkben olyan sztárok fiairól lesz szó, akik nem apró szabálysértések miatt álltak bíróság elé: emberölés, drogterjesztés is van a számlájukon. CsaládOrigoMagyar sztárok, akik fiatalabb férfi mellett találták meg a boldogságot http://www.life.hu/csalad/20180912-magyar-sztarok-nok-akik-fiatalabb-ferfi-mellett-talaltak-meg-a-boldogsago.htmlA társadalom valamiért jobban elfogadja, ha egy pár fiatalabb tagja hölgy. Ám ez nem jelenti azt, hogy az idősebb nő fiatalabb férfi kapcsolatból kevesebb lenne. Több magyar ismert ember is kiváló példát mutat arra, hogy hosszú és boldog szerelem szövődhet, akár 18 év korkülönbség mellett is. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.