Hősnők, avagy őszintén a női szuperképességekről – Péterfy Bori

nők Péterfy Bori hősnő Várkert Irodalom női egyenjogúság hős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péterfy Bori, aki nem csupán fantasztikus énekesnő, de kiváló színésznő is, most bepillantást enged múltjába, őszintén mesél például egyik felmenőjéről, aki bár lánynak született, édesapja mégis fiúként bánt vele. A híres és elismert szobrász, író, költő, műfordító felmenőkkel rendelkező művésznő megosztja azt is, hogy számára mit takar a nagybetűs hősnő.

A nők egytől egyig lehetnek igazi hősök, nem csupán tragikus kellékei a férfiak világának


A Várkert Irodalom egyik estjén öt csodálatos nő beszélgetett Juhász Anna vezetésével. Cikksorozatunkban ezen „kortárs” hősnők gondolatai jelennek meg, akik hivatásukban kifejezetten megragadó és lenyűgöző egyéniségek. Történeteik, látásmódjuk bepillantást enged abba a bennünk szunnyadó érzésbe, hogy mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.

Zenekara, a Péterfy Bori & Love Band, valamint színészi és színházi szerepei révén komoly érdeklődés övezi, de Bori mindig is megpróbálta a magánembert a művésztől szétválasztani. Erre remek példa az az ikonszerű figura, amit énekesnőként képvisel – remekül szemlélteti a 2017-ben megjelent Bori X című lemez borítója is.

Bori X című lemezborító Forrás: Péterfy Bori & Love Band

Bori számára rendkívül fontosak a felmenői, közülük is a nők, akik a családon belüli történeteknek, anekdotáknak köszönhetően ma is élnek.

Péterfy Bori Az öldöklés istene című komédiában Forrás: Instagram/atriumfilmszinhaz

Péterfy Bori unokatestvére, Gerlóczy Márton írt egy regényt Mikecs Anna – Altató címmel, mely dédapja, Áprily Lajos feleségének és lányának naplóira épül. Az olvasó ezen keresztül megrázó és igen valós képet kap arról, hogy miként éltek a sikeres férfiak biztos háttérországát nyújtó nők.

Bori szerint nagy felelősség van azoknak a nőknek a vállán, akik szóhoz juthatnak a mai világban, hiszen eljött az idő, hogy ne az évszázados sztereotípiák vagy a férfiak elképzelései alapján ítéljék meg a nőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.