Erről szól valójában a #10yearschallenge, azaz a 10 év kihívás

öregedés 10 years challenge 10 év kihívás internetes kihívás énkép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb kihívás, újabb képáradat, most azonban egyből kettőt is kapunk, illetve szolgáltatunk. A 10 év kihívás lényege, hogy tegyünk ki magunkról egy 10 évvel ezelőtti és egy aktuális fotót. Ám mit is jelent ez az emberek többségének?

A narcisztikus típusoknak ismét egy remek lehetőség arra, hogy magamutogatásból csillagos ötöst szerezzenek, és számtalan lájkkal kenegessék hiú lelküket. Vannak persze, akik az érdekességet és saját maguk szórakoztatását látják benne, de az emberek többségének a 10 év kihívás csupán frusztrációt okoz.

A kihívást teljesítők 3 fő tábora

„Dögösebb, sármosabb lettem: nézzétek!"

Számukra önfényezéskellékként működhet ez a kihívás, akár némi pluszsegítséggel, mint a szinte művészivé fejlesztett pózolás és filterhasználat – ami, valljuk be, sokat tud dobni egy képen. Ez egy újabb lehetőség, hogy megmutassák, számukra az idő csak hasznot hajtott, már ami a küllemüket illeti. Ám ahogy az a Facebook- és Instagram-profilokra is igaz, ezek a képek sem mindig tükrözik a valóságot.

A narcisztikus típusoknak ismét egy remek lehetőség arra, hogy magamutogatásból csillagos ötöst szerezzenek Forrás: Shutterstock

„Vállalom a koromat: jó nekem!"

Az idősebbek között rengetegen festenek csodásan. Ők azok, akik tudják, hogy a ráncokat nem botoxszal, hanem méltósággal kell viselni. Nagyobb változást leginkább az ő kihívásképeiken láthatunk, amelyek így jóval érdekesebbek és tanulságosabbak lehet a számunkra.

„Hagyjuk már: csak semmi komolyság!"

Azok, akik poénra veszik, viccesen ábrázolják magukat, eltúlozzák bizonyos vonásukat, gyakran valójában a kihívás kőkemény betartása elleni szembenállásukat fejezik ki ilyen módon. Ám olyanok is akadhatnak köztük, akik elégedetlenek magukkal, de nem szeretnének kimaradni belőle.

10 év alatt könnyedén megtalálhattuk, vagy épp elveszíthettük önmagunkat.

Ennyi idő épp elég arra, hogy a dolgos hétköznapok, a pihenés hiánya, a stressz nagyobb teret nyerjen az arcunkon. Mivel a változás évek alatt következik be, számunkra nem is annyira látványos. Ám ha egymás mellé kerül a 10 év különbséggel készült képünk, érhet egy kisebbfajta sokk. Sokan épp ezért nem tesznek eleget ennek a kihívásnak, vagy túlzóan feljavítják a frissen készült képüket.

Ha egymás mellé kerül a 10 év különbséggel készült képünk, érhet egy kisebbfajta sokk Forrás: Shutterstock

Mégis, akkor mire jó a 10 years challenge?

Felnyithatja a szemünket: 10 év alatt érettebb, kifinomultabb lettem, vagy épp az ellenkezője történt? Az első felismeréskor önigazolást nyerünk, hogy amit teszünk, azt jól tesszük, a másik esetén azonban behúzhatjuk a kéziféket, és új irányba kormányozhatjuk az életünket. Nem, elsősorban nem a kozmetikumok használatára, hanem az életvitelre gondolok. Hiszen egy kipihent, boldog és kiegyensúlyozott nővel vagy férfival nem kelhet versenyre a világ legjobb sminkese sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.