különleges 2018 szaloncukor teszt alkoholos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a karácsonyi desszert elsősorban a gyerekek kedvence. Van, ahol a fára, máshol a fa alá kerül. Valljuk be őszintén, hogy ez az édesség még a felnőttek szívét is megdobogtatja. Lehetséges, hogy már beszerezted az idei szaloncukrokat, de a most következőkből egyébként sem halmoznál fel hatalmas készleteket, így még nem késtél le semmiről. Hiszen miért is ne készülnél a felnőttek számára is különleges szaloncukrokkal?

Az értékelés során figyelembe vettük a csomagolást, az ízt, a különlegességi faktort és végül pontoztunk egytől ötig. Minél magasabb pontot kapott az adott szaloncukor, annál elégedettebbek voltunk vele mi, a Life.hu szerkesztősége.

A következőkben három árkategóriás, alkohollal felpörgetett szaloncukor következik. Lesz itt pezsgős, forralt boros, tojáslikőrös és rumos is. Felkészültél?

Stühmer – Karácsony ízei válogatás

Vannak a tipikusan decemberi, karácsonyi illatok, ízek, amelyek mindegyike kapcsolódik egy süteményhez vagy italhoz. Nos, ezek között egészen biztosan helyet kap a forralt bor, a rumpuncs és a zserbó. Ebben a meseszép dobozban ezek szaloncukorváltozatai kaptak helyet.

Értékelés: Egy-egy falatba zárt jutalom. Mindnek olyan íze van, amilyenre számítunk, jól elkülöníthetők egymástól.

Különlegességi faktor: Utánozhatatlan, nagyszerű

Pontszám: 4,9

Forrás: Life.hu

Chocco Garden – Rumos-kakaós szaloncukor

Ezt a már-már klasszikusnak is nevezhető kombinációt bármilyen édesség formájában imádjuk. Nem mindegy azonban, hogy melyik íz érvényesül a leginkább.

Értékelés: A puha belső és külső finom ízt rejt. A rum nem erőteljes benne, ami a szerkesztőség egy részének csalódás volt, így azonban egy nagyon finom rumos sütemény élményét kaptuk.

Különlegességi faktor: Erős közepes

Pontszám: 3,9

Forrás: Life.hu

Stühmer – Pezsgőkrémes szaloncukor-válogatás

Ha ünnep, akkor pezsgő – esetünkben pezsgős szaloncukor –, amit nem csupán karácsonykor, de akár szilveszterkor is találó fogyasztani. Ez lapul a díszdobozban: fehércsokoládéba töltött rosé pezsgőkrém, tejcsokoládéba töltött muskotály pezsgőkrém, étcsokoládéba töltött chardonnay pezsgőkrém.

Értékelés: A csomagolás nagyon exkluzív. A csoki finom roppanós, a krém pedig selymesen puha benne. Bár elméletileg háromfajta pezsgő ízét kellene éreznünk, mégis csak a csokoládébevonatoknak köszönhetjük, hogy némiképp különböznek egymástól.

Különlegességi faktor: Inkább érdekes, mint különleges

Pontszám: 3,8

Forrás: Life.hu

Mieszko – Tojáslikőrös „szaloncukor”

Belátjuk, hogy ez inkább emlékeztet bonbonra, de mivel a sarki zöldségesnél szaloncukorként árulták, így bekerült a tesztdarabok közé.

Értékelés: Hamisítatlan tojáslikőrízzel találkoztunk, ami ráadásul még finom is volt. Egy dolog hibádzott, túl édesre sikeredett.

Különlegességi faktor: Erős közepes

Pontszám: 3,3

Forrás: Life.hu

No name – Vodkás-málnás szaloncukor

Ezt egy aluljáróban lévő kis üzletben vettük, hiszen az ilyen helyeken számtalan ízű szaloncukor összeválogatható.

Értékelés: A tejcsokoládés bevonat érdekesnek tűnt az alkohol mellé, de kóstolás után ez nem volt zavaró, mivel a vodkát nem igazán lehetett érezni – a málnakrém azonban finom édes volt.

Különlegességi faktor: Nem neveznénk különlegesnek.

Pontszám: 3,25

Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.