Dühkitörésektől szenved egy autista kisfiú, az édesanyja már nem bírja

betegség édesanya autista panasz dühkitörés segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Autista kisfiát neveli egy Suffolkban élő édeanya, Kate, aki úgy érzi, nem kap elég segítséget és támogatást. A fia gyakran agresszív, dühkitörései vannak, rendkívül nehezek a mindennapjai. 

"Nem tudom tovább csinálni" - fakadt ki a Suffolkban élő édesanya, Kate, aki autista kisfiát neveli. Jamesnek gyakran vannak dühkitörései, számos alkalommal előfordult már, hogy agresszív volt - írja a Mirror.

Hároméves korában kezdett erőszakoskodni, ezután diagnosztizálták nála az autizmust. James most 7 éves, még mindig gyakran üti, rúgja az édesanyját, amikor "összeomlik".

A BBC-nek adott interjújában elmondta, hogy eddig ő sem beszélt a súlyos problémákról, de most úgy érzi, hogy ki kell állnia a világ elé, és több támogatást kérni a hozzá hasonló szülőknek. "Egy olyan egyszerű dolog is félórás összeomláshoz vezet nála, hogy megkérem, vegyen fel a padlóról egy darab papírt" - mondta megtörten Kate. És bár szereti a fiát, belefáradt a küzdelembe. A videóban az is látható, mit művel a gyermek, amikor dühkitörések gyötrik.

Az NHS adatai szerint az Egyesült Királyságban 700 ezer autista él. Főként a kisebb városokban jelent gondot az, hogy segítsenek az autizmussal küzdő családoknak.

Ismerd meg egy magyar autista kislány életét: Alíz Csodaországból - A világ egy autista kislány szemével

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.