Üss három legyet egy csapásra - Egyszerű és gyors kukoricás lepény recept

Forrás: Shutterstock -
ebéd kukoricás lepény kukorica recept nassolnivaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kukoricát a felnőttek és a gyerekek is szeretik, a felhasználása azonban túlnyúlik a főtt és a rizses verziókon. Készíts belőle délutáni nasit, köretet vagy akár főételt, méghozzá egyetlen recepttel.

A kukoricás lepény, vagy fasírt összeállítása végtelenül egyszerű, és gyorsan elkészíthető, ráadásul 3 in1 étel. Ömagában is nagyon finom, de akár sült húsok mellé köretként, vagy szólóban egy friss salátával is tálalhatod.

Kukoricás lepény recept

Kukoricás lepény Forrás: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 konzerv kukorica
  • 15-18 dkg liszt (ez lehet zabpehely- és kukoricaliszt is)
  • 3 egész tojás
  • 2 kávéskanál só
  • csipet pirospaprika
  • csipet szerecsendió
  • csipet őrölt bors
  • 1 kávéskanál szárított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd forrósíts fel 2 ujjnyi olajat egy serpenyőben. Nedves kézzel formázz először kis golyókat, majd a tenyeredben lapítsd le őket és mehetnek is a lepénykék az olajba. Mindkét oldalát süsd aranybarnára - pár perc az egész.

TIPP: Akár egy grillezős estéhez is tökéletes előétel, pár fűszeres és tejfölös mártogatóval.

Jó étvágyat!

Kápráztasd el gyermekeidet zöld süteménnyel: citromos muffin recepthttp://www.life.hu/csalad/20180704-kapraztasd-el-gyermekeidet-zold-sutemennyel-zold-teas-citromos-muffin-recept.htmlEz a sütemény nem csupán savanykás édességével, de meglepő színével is le fogja nyűgözni a családot. Már a külseje is meglepő, de amikor az ember beleharap, előbukkan az igazán csodás zöld belső. Mindenképp próbáld ki! CsaládOrigoPillanatok alatt kész almáspite-recepthttp://www.life.hu/csalad/20180514-gyors-es-egyszeru-almas-pite-recept.htmlEgy kis házi süteményre vágysz, de nincs időd vagy épp kedved a hosszas előkészületekhez, és nem akarod kivárni, míg a sütőben 30-40 percig sül? Akkor a legjobb helyen jársz! Gyors és egyszerű süteményrecept, mellyel családodat, barátaidat, de akár magadat is meglepheted. CsaládOrigoAlufóliába csomagolt csirkemell – Gyors ebéd- és vacsorareceptekhttp://www.life.hu/csalad/20180406-alufoliaba-csomagolt-csirkemell-gyors-egyszeru-ebed-es-vacsora-receptek.htmlSok családnál csak hétvégén van idő egy igazán meghitt közös étkezésre, de nem biztos, hogy ezért a fél napodat a konyhában szeretnéd eltölteni. Most hoztunk pár receptet, amiket egyszerűen a saját ízlésedre formálhatsz. Pár perc, és az alufóliába tekert étel már az asztalon is gőzölög. CsaládOrigoZamatos fokhagymás tejszínes csirkemell recept – 30 perc alatt készhttp://www.life.hu/csalad/20180310-zamatos-fokhagymas-tejszines-csirkemell-recept-30-perc-alatt-kesz-ebed-vacsora.htmlKönnyű és gyors ebédre vágysz? Ne menj tovább, megtaláltad! Ezt a krémes, fokhagymás és mesésen porhanyós csirkét egyszerűen elkészítheted ebédre, vagy akár vacsorára is. CsaládOrigoA gyereknevelés és az anyai megítélés sarkalatos pontja: a szoptatáshttp://www.life.hu/csalad/20180720-a-gyerekneveles-es-az-anyai-megiteles-sarkalatos-pontja-szoptatas.htmlA XXI. század hajnalán, a magának egyre nagyobb teret követelő liberalizmus beköszöntével még mindig óriási vitákat kavar a legősibb anyai viselkedés, azaz a gyermekünk táplálása. Az, hogy ez éppen anyatejjel, cumisüvegből, tápszerrel, néhány hétig vagy évekig esetleg nyilvánosan történik, sok embernél csapja ki a biztosítékot. CsaládOrigo4 szuper nyári napközis tábor, mely nem csak gyereklerakathttp://www.life.hu/csalad/20180712-4-szuper-nyari-napkozis-tabor-mely-nem-csak-gyerek-lerakat-iskolaskoruaknak-budapest.htmlA táborok a szünidőben központi szerepet töltenek be a családok életében, hiszen a legtöbb gyermek, bár már iskolába jár, még nem hagyható otthon felügyelet nélkül. Még most sem késtél el, ha szeretnéd gyermekedet egy tartalmas és élménydús, valamint érdeklődési körének megfelelő és hobbiját támogató táborba küldeni. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.