Zamatos fokhagymás tejszínes csirkemell recept – 30 perc alatt kész

2018.03.17. 14:00

Könnyű és gyors ebédre vágysz? Ne menj tovább, megtaláltad! Ezt a krémes, fokhagymás és mesésen porhanyós csirkét egyszerűen elkészítheted ebédre, vagy akár vacsorára is.

Toscan csirke recept  

Hozzávalók:

  • 1 kg font csirkemellfilé, vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csésze zsírosabb tejszín
  • ½ csésze csirkehúsleves alaplé (akár leveskockából)
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • ½ csésze parmezán sajt
  • 1 csésze apróra vágott spenót (elhagyható)
  • ½ csésze szárított paradicsom (elhagyható)
Zamatos fokhagymás tejszínes csirkemell csigatésztávalForrás: Shutterstock

Elkészítés

Az olívaolajjal pirítsd meg a csirkemell filé mindkét oldalát 3-5 percig, majd tedd félre. A serpenyőben lévő olajhoz add hozzá a tejszínt, a húsleves alaplét, a fokhagymaport, az olasz fűszerkeveréket és a parmezánt. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett várd meg, míg elkezd besűrűsödni. Ezután add hozzá a spenótot és a szárított paradicsomot – ha ezekből épp nincs otthon, vagy nem szereted, egyszerűen hagyd el ezt a lépést. Miután néhány perc alatt összefőzted, tedd vissza a serpenyőbe a csirkét... ezután már csak pár perc, és kész is.

Tálalhatod magában, krumplival vagy rizzsel, de ha apróra vágod a csirkemellfilét, úgy tésztára is halmozhatod.

Jó étvágyat!

receptebédVacsoracsirkemelltejszínesgyors receptfokhagymacsirke