10 érdekes tény az ember legjobb barátjáról, a kutyáról

Forrás: Shutterstock -
Titanic ember kutya érdekesség háziállat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutyák összetett lények. Képességeiket az ember sok mindenre ki tudja használni, a szó nemes értelmében: lehetnek a család kis kedvencei, mentő-, vagy épp rendőrkutyák, segíthetik a fogyatékkal élő emberek életét. Sok mindent vélünk tudni róluk, de most hoztunk pár olyan dolgot, ami vélhetően meg fog lepni.

1. A legidősebb kutya

A Guinness-rekorder egy Ausztráliában élt kutya, aki 1939-ben, 29 éves korában halt meg. Ez emberi években 200-nak felel meg.

Maggie volt a világ legidősebb kutyája, és mai napig is ő csúcstartó Forrás: YouTube

2. A kutyáknak erős fülük van

Míg az embereknek 6, a kutyáknak több mint 18 izom van a fülében.

3. Túlélték a Titanicot

Három kutya - egy pár pomerániai és egy pekingi - túlélte a Titanic tragédiáját.

4. A kutyák egészségesebbé tesznek

Kutatók állítják, hogy a kutyák segítenek a vérnyomás megfelelő szinten tartásában, valamint erősítik az immunrendszert.

A kutyák egészségesebbé tesznek Forrás: Shutterstock

5. Nedves orr

A kutyák két dolog miatt tartják nedvesen az orrukat: egyrészt ezzel szabályozzák a testhőmérsékletüket, másrészt a levegőben terjedő szagokat, az orrukra kenve jobban érzik.

6. Jobb a szaglásuk, de...

A kölyökkutyáknak 10 ezerszer, felnőttként pedig akár 100 ezerszer is jobb lehet a szaglásuk az emberénél. Azonban az ízlelésben mi vagyunk a kifinomultabbak: nekünk 9000, míg kutyáknak csupán 1700 ízlelőbimbójuk van.

Kutyák hőstettei

Senki sem várja haza a gazdit akkora örömmel, mint egy kutyus, legyen az 1,5 vagy épp 40 kilós. A most következő mini történetekben pedig nem csupán ez a fantasztikus tulajdonságuk, hanem a gazdájuk iránti feltétel nélküli szeretetükből fakadó önfeláldozásuk is erős hangsúlyt kap.

7. Nem minden kutya ugat

A basenji, egy Afrikából származó, kistermetű vadászkutya. Ez az egyetlen fajta, amelyik nem tud ugatni.

8. A kutyák száma

A földön jelenleg körülbelül 900 millió kutya él, és a számuk évről évre csak nő.

9. Okos kutyák

A kutyák értelmi szintje egy kétéves gyerekének felel meg. Átlagosan 165 szót értenek meg.

10. A zöld szemű szörny

A kutyák sokféle érzelemre képesek, és ezek közt ott van az irigység és a féltékenység is.

A kutyamenhelyeken örökbefogadók igazi angyalokhttp://www.life.hu/csalad/20180216-a-kutyamenhelyeken-orokbefogadok-angyalok.htmlKiskutyát? Először alaposan gondold végig a dolgot. Több szempontot is figyelembe kell venned, hiszen egy kutya nem játék, komoly felelősség, főként, ha „csak” a gyerek miatt tartanál. Természetesen nem mondjuk, hogy ne válassz tenyésztőtől, de érdemes megfontolnod, hogy menhelyről hozz el egy drágaságot. CsaládOrigoVárandós-, újszülött-, szoptatós képek, amelyeken kutyák a főszereplőkhttp://www.life.hu/csalad/20170629-varandos-ujszulott-szoptatos-kepek-kutyakrol.htmlManapság teljesen természetes, hogy a várandós kismamáról csodaszép képsorozat készül, megörökítve ezt az egyedülálló és megismételhetetlen időszakot. Sőt még cenzúrázatlan szoptatós képek is napvilágot láttak! Ám az, hogy a babaváró fotók főszereplői kutyák, nos, az már jóval szokatlanabb. Család--Képeken az albínó gyerekek élete; Afrika megható oldalahttp://www.life.hu/csalad/20180302-albino-gyerekek-fotosorozat-afrika.htmlAz albínó emberek élete tele van kihívással. Míg a modern társadalmakban csupán csodabogarakként, és különlegességként tekintenek rájuk, addig a fejlődő országokban akár üldözhetik is őket. Egy fotós olyan sorozatot készített albínó gyermekekről és felnőttekről, melyeket egyszerűen látnod kell. CsaládOrigoMielőtt gyereked született anyukám, te is biztosan másként láttad a szülőségethttp://www.life.hu/csalad/20180219-mielott-gyermeked-szuletett-anyukam-te-is-biztosan-maskent-lattad-a-szuloseget-gyermeknevelest.htmlA szülői lét igazi mibenlétét kívülállóként csak tévesen lehet megítélni. Így jár ezzel majdnem mindenki, még mielőtt gyermekük születik; ítélkezik, véleményt alkot, fogadalmakat tesz. Most nők mesélnek őszintén arról, hogy mi az, amit másként gondoltak, mielőtt maguk is testközelből megtapasztalták milyen is anyának lenni. CsaládOrigoGyerekszemmel fel sem tűnt, milyen rosszak is a szüleinkhttp://www.life.hu/csalad/20171031-gyerekszemmel-fel-sem-tunt-milyen-rosszak-is-a-szuleink-felnott-gyerekneveles.htmlFurcsa, mikor a szüleinkre egyenrangú félként kezdünk tekinteni. Ez az idő többnyire akkor jön el, amikor mi magunk is valódi, önálló felnőttekké válunk, vagy gyermekünk születik. Ijesztő meglátni a hibáikat, és újraértékelni gyerekkorunk egy-egy történését. CsaládOrigo6 imádnivaló videó - Babák és kisgyerekek szökéseihttp://www.life.hu/csalad/20170822-6-imadnivalo-video-melyekben-babak-csecsemok-szoknek-kisagybol.htmlEzeket a videókat elnézve szinte hihetetlen, hogy a filmgyártók egyik szereplőt se kérték fel a Szökés következő évadának forgatókönyvírói posztjára. Ezek a gyakran csupán pár hónapos csöppségek olyan játszi könnyedséggel szabadulnak ki kiságyak és rácsok fogságából, hogy alig fogsz hinni a szemednek. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.