Megszólalt Andrea, az anya, aki Geréb Ágnessel szült és meghalt az egyik kisfia

Fotó: Polyak Attila - Origo -
halál Geréb Ágnes anya otthonszülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Geréb Ágnest két év tényleges fogházbüntetésre ítélték, miután két általa levezényelt otthonszülésnek is tragédia lett a vége. Az anyák eddig még sosem szólaltak meg, az egyik azonban most kivételt tett: neki 2003-ban születtek ikrei, ám az egyik oxigénhiányos állapotban jött világra, és fél évvel később meghalt.

Geréb Ágnest két év tényleges fogházbüntetésre ítélték, és 10 évre eltiltották a hivatásától a többi között azért, mert 2003-ban egy otthonszülés során hiba történt: az ikrek közül csak az egyik gyermek született egészségesen. A második baba nem lélegzett, mire sikerült helyreállítani a légzését, és mire kiérkeztek a mentők a pici maradandó károsodást szenvedett, mely fél évvel később a halálához vezetett.

Andrea 2003-ban szülte meg ikreit Geréb Ágnes segítségével Fotó: Polyak Attila - Origo

Valóban nem érdemli meg a börtönt? - A Geréb Ágnes-ügy, és ami mögötte van


A napokban megosztotta a társadalmat, de leginkább a várandós, illetve már szült nőket a Geréb Ágnes ellen született ítélet. A bábát, akit a hazai otthonszülés úttörőjeként tartanak számon, és aki a magyar általános szülészeti protokollt merte újragondolni, 2 év tényleges fogházbüntetésre ítéltek, valamint 10 évre eltiltottak hivatásától. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.