Szabó Zsófi vajon betartja a gyermek születése körüli roma hagyományokat?

2017.10.06. 19:21

Hamarosan megszületik Szabó Zsófi és párja közös gyermeke, Zsófi pedig büszke arra, hogy ilyen színes kultúrába csöppenhet bele. De vajon betartják majd a roma hagyományokat? Egyet már biztosan megszegtek!

Szabó Zsófi nemsokára anyuka lesz, hiszen már a szíve alatt hordja Zsoltival közös gyermeküket. A műsorvezető korábban elmondta, mennyire büszke arra, hogy cigány fiút szeret, és azokra a hagyományokra, amiket képviselnek, de vajon a kisbaba születése körüli szokásokat betartják?

Szabó Zsófi egy roma hagyományt már megszegett: elárulta gyermeke nemétForrás: Szabó Zsófi oldala / Facebook

„Az én férjem cigány fiú, ő erre büszke, és én is az vagyok. Én mindenkivel szembementem, a szívemre hallgattam, mert nem bűn egy cigány fiút szeretni. Kiálltam amellett, hogy cigány férjem van, a gyerekeim pedig félvérek lesznek. Büszke vagyok arra, hogy beleláttam olyan kultúrába, amelyről csak rosszat hallottam" – idézi a Best Magazin Zsófi korábbi nyilatkozatát, és összeszedték, hogy a baba születése körüli hagyományokat betartják-e a fiatalok. Egyet már biztosan megszegtek: a baba nemét például nem közölhetik az apukával, de ezt már elárulták, mindenki tudja, hogy kisfiú lesz a születendő gyermekük. Ugyanilyen fontos, hogy az apuka nem megy be a szülőszobára, erről azonban Zsófiék még nem döntöttek. Roma szokások szerint a kicsit keresztelőig nem is viszik közösségbe sem!

Szabó Zsófiromahagyomány