Nyílt levél egy apóshoz, aki utálja a menyét

Forrás: Thinkstock -
meny após család nyílt levél viszály veszekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy megromlott rokoni kapcsolat megmérgezheti az egész család életét – ezt pedig most olvasónk saját bőrén is megtapasztalja. A következő levelet apósához címezte, akivel jó ideje nem találják már a közös hangot. 

Olvasónk írását változtatás nélkül közöljük.

Levél az apósomhoz, aki utál engem

Sosem hittem, hogy idáig fajul a helyzet. A fia és én több mint öt éve vagyunk együtt, és mindig azt hittem, hogy jól kijövünk egymással, hogy ön kedvel engem, és örömmel fogad a családjába.

Mindig azt hittem, hogy jól kijövünk egymással, hogy ön kedvel engem, és örömmel fogad a családjába Forrás: Thinkstock

Én őszintén kedveltem is magát, ha látogatóba jött hozzánk, izgatottam készültem a találkozásra, és az ellen sem volt semmi kifogásom, amikor egy időre nálunk maradt, és a nappalinkban aludt. Minden akkor kezdődött, amikor tornázni szerettem volna, és megkértem, hogy egy másik szobába menjen olvasni. Ekkor rám förmedt, és közölte, hogy úgy bánok önnel, mint egy kutyával. Azt hittem, csak rossz napja volt, és hamarosan minden a régi lesz, de nem így történt.

Üzennél valakinek? Üzenj a Life.hu-n keresztül!

Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni a gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail-címre, és öntsd ki a szíved a Life.hu segítségével!

Másnap minden folytatódott. Arról beszélgettünk a fiával, hogy hova menjünk munka után vacsorázni, amikor közölte, hogy önt kizárjuk mindenből, és hogy hogy bánhatunk így egy vendéggel.

Ekkor már nem hallgattam végig az ordítozást, inkább elmentem dolgozni, bízva abban, hogy mire hazajövök, már nem lesz nálunk. De nem így történt.

Bármit is tettem, azt támadásként fogta fel, és mindenbe belekötött Forrás: Thinkstock

És ettől kezdve ez ment mindennap. Bármit is tettem, azt támadásként fogta fel, és mindenbe belekötött. Nem is értem, hogy tehette ezt, hiszen ön volt a vendég nálunk.

Aztán írt egy hosszú levelet a fiának, amelyben csupa rossz dolgot írt rólam, hogy én milyen önző és arrogáns vagyok. Annyira fájtak a szavai, addig nem is sejtettem, hogy ennyi gyűlölet van önben.

Nagyon haragudtam önre, de most már inkább sajnálom. Tudom, hogy nem volt könnyű élete, tudom, hogy magányos, tudom, hogy öregszik, tudom, hogy mennyire boldogtalan, és hogy segítségre lenne szüksége. Tényleg sajnálom önt, de nem hagyom többé, hogy bántson minket, és sosem fogok megalázkodni ön előtt.

Sajnálom önt, de nem hagyom többé, hogy bántson minket Forrás: Thinkstock

Azt megígérem, hogy ha egyszer bocsánatot fog kérni, megteszek minden tőlem telhetőt, de az biztos, hogy a viselkedése már örökre megváltoztatta a kettőnk kapcsolatát.

Nyílt levél egy fiatal sebésznek, aki menthetetlenül elrabolta betege szívéthttp://www.life.hu/csalad/20161227-nyilt-level-egy-fiatal-sebesznek-aki-elrabolta-egy-betege-szivet.htmlA szerelem néha fáj - jól tudja ezt olvasónk is, aki az alábbi nyílt levelet írta orvosához. Család--Nyílt levél az ügyfélszolgálatokra betelefonálókhozhttp://www.life.hu/csalad/20160729-nyilt-level-az-ugyfelszolgalatra-betelefonalokhoz.htmlA folyamatos pörgés és a stresszes életmód bárkit az őrületbe tud kergetni, valamilyen szinten tehát érthető, ha egy feszült idegállapotban lévő ember hamarabb kijön a sodrából. Az azonban már egyáltalán nem megengedhető, hogy olyan hangnemet üssön meg embertársaival, amilyenről az alábbi nyílt levél szól. Család--Nyílt levél egy feleséghez, aki cserben hagyta férjét annak impotenciája miatthttp://www.life.hu/csalad/20160815-level-a-felesegemhez-aki-cserben-hagyott-az-impotenciammal.htmlA mai napig nincs nagyobb szégyen egy férfi számára, mint amikor a szexuális aktus során csütörtököt mond a fegyver. Amikor egyáltalán nem, vagy csak alig jön létre a behatoláshoz szükséges merevedés, vagy ha létrejön, akkor sem marad tartós. Aki erekciós zavarral küzd, annak önértékelése, önbecsülése mindig alacsonyabb férfitársainál. CsaládOrigoNyílt levél egy édesapánakhttp://www.life.hu/csalad/20160831-level-apamnak-aki-ongyilkossagot-kovetett-el.htmlA halál, különösen a váratlanul beköszöntő halál feldolgozása rettenetesen nehéz feladat a család számára. Végig kell, hogy menjenek egy olyan folyamaton, amelynek egyetlen szakaszát sem lehet megspórolni, megúszni. A tagadáson, a sokkon át az elfogadásig hosszú, fájdalommal teli az út. Még nehezebben lehet feldolgozni a veszteséget, ha a családtag döntött a halál mellett. CsaládOrigoNyílt levél egy megcsalt barátnőnekhttp://www.life.hu/csalad/20160725-olvasonk-nyilt-levele-egy-megcsalt-baraznonek.htmlA következő nyílt levélben egy olyan olvasónk írta le gondolatait, akinek nem túl hálás szerepet jutott: ő volt az a bizonyos harmadik. Levelét a megcsalt és elhagyott barátnőnek címezte. CsaládThinkstockNyílt levél egy feleséghez, aki nem akar dolgozni, és hagyja, hogy a férje halálra gürcölje magáthttp://www.life.hu/csalad/20160713-nyilt-level-egy-feleseghez-aki-nem-akar-dolgozni-de-hagyja-hogy-a-ferje-halalra-gurcolje-magam.htmlVannak olyan, a társadalom által elfogadott, sőt gyakran megkövetelt nemi szerepek, amelyek felett rég eljárt az idő, amelyek a 19. században tényleg reálisak voltak, ám mára csak felesleges frusztrációt okoznak nőknek és férfiaknak egyaránt. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.