A világ legnagyobb baromságai, amiket a gyerekek a mesékből tanulnak

Forrás: Thinkstock -
tanulság mese család hülyeség gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jön a szőke herceg, természetesen hófehér lovon, elcsattan egy szenvedélyes csók és ettől a pillanattól kezdve minden tökéletes lesz, míg világ a világ. Ez az egyik a sok baromság közül, amit a gyerekek a népszerű mesékből tanulhatnak. És hidd el, van még jó néhány. Íme, a kedvenceink.

Ariel, a kis hableány: Adj fel mindent, akár hagyd el az egész családodat egy férfi szerelméért!

A szépség és a szörnyeteg: Ha egy szörnyeteg elrabol, ne ess kétségbe, lehet, hogy ő valójában egy jó ember – akár még bele is szerethetsz!

Csipkerózsika: Egy mindent elsöprő csók elég ahhoz, hogy összeházasodj valakivel, akit éppen az imént ismertél meg.

Forrás: Thinkstock

Pocahontas: Lehet, hogy megtaláltad az igaz szerelmet, a lelki társad, ám egy kis áldozatot kellene hoznod a boldogságotok érdekében. Vigyázz, ne tedd! Mindig válaszd a helyes utat, még akkor is, ha elveszíted azt, akit igazán szeretsz.

Pán Péter: Ha valami nem tetszik otthon, nyugodtan világgá mehetsz, nagyszerű kalandban lesz részed.

Hamupipőke: A végsőkig el kell viselni töménytelen mennyiségű megaláztatást, és nem kell kinyitni a szánkat, ha valami nem tetszik – elég csak várni a jó tündérre.

Gyerekek otthon, egyedül – a nyári szünet sötét oldalahttp://www.life.hu/csalad/20140610-mire-figyeljunk-akkor-ha-gyerekek-egyedul-vannak-otthon-a-nyari-szunetben.htmlVannak szülők, akik nyári táborba adják a gyerekeiket, másoknak viszont – akár anyagi, akár más természetű dolgok miatt – nem adatik meg ez a lehetőség. Ilyenkor általában otthon maradnak a lurkók egyedül, vagy ha szerencsénk van, a nagyobb testvérrel. De otthon is sok veszély leselkedik a gyerekekre, összeszedtük a legjellemzőbbeket.Család--Mit és mikortól sportoljon a gyerek?http://www.life.hu/csalad/20140522-mit-es-mikortol-sportoljon-a-gyerek.htmlA gyerekek mozgásigénye határtalan, érdemes ezt kihasználnunk és minél korábban megismertetni velük minél többféle sportágat, hogy később magától tudja kiválasztani azt, amit a legszívesebben űz majd. Így megmarad a mozgás szeretete és testileg és lelkileg is egészséges felnőtté válnak. Család--"8 éves voltam, aznap volt az utolsó napom gyerekként" – szexuális abúzus gyerekkorbanhttp://www.life.hu/csalad/20140520-8-eves-voltam-aznap-volt-az-utolso-napom-gyerekkent-szexualis-abuzus-gyerekkorban.html„1982-ben, egy nyári napon megváltozott az életem. 9 éves voltam akkor, de soha többé nem voltam gyermek. Az apám korábban 'csak' vert (4-5 éves koromtól vannak erre vonatkozó emlékeim), ám akkortól kezdve mást is akart. 18 éves koromig heti több alkalommal használt, vert, testileg-lelkileg gyötört, kénye-kedve szerint. Az anyám csendes szemlélőként hagyta ezt.” – olvasható egy szomorú történet kezdete az Anoni Mara Társaság beszeljrola.hu oldalán, ami azért jött létre, hogy megtörje a csendet és nyíltan beszéljen a gyerekkori szexuális abúzusról.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.