design otthon család álomotthon lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahhoz, hogy ízléses, szép lakásod legyen, nem feltétlenül kell szakembert - lakberendezőt, stylistot - fogadnod, de még csak drága bútorokat, tárgyakat sem kell vásárolnod hozzá. Az ízlés nem pénz kérdése: egy kis fantáziával és tenni vágyással gyönyörű tereket tudunk létrehozni. Íme, két fiatal, modern nő, aki nem riad vissza a munkától akkor, ha a saját otthonuk szebbé tétele a cél. Az eredmények pedig magukért beszélnek. 

Dóczi Mercedes

Az eredeti foglalkozása ápolónő, asszisztens. A szakmájában mindössze 1 évet dolgozott. Jelenleg 4 éves kislányával van otthon, mert a gyes után nem ment vissza dolgozni. Előtte egy szigetvári bizsuboltban dolgozott, amit természetesen ő maga rendezett be.

Mindent, ami a lakberendezéssel kapcsolatos, az édesanyjától tanult. Ugyan a család sosem volt igazán jómódú, mindig szép tárgyak vették őt és nővérét körül. „Anyám egy varázsló volt, mindig volt stílusa és engem is arra tanított, hogy ne divatos akarjak lenni, hanem stílusos. Ő az volt, stílusos és egyedi. Utánozhatatlan.” Az aktuális trendek hidegen hagyják, sőt, nála az a kifejezés, hogy trendi, már-már felér egy szitokszóval. Nem akar trendi lenni, minden pillanatban az egyediségre törekszik.

Közel áll hozzá a skandináv stílus, de soha nem szolgaian másol, mindent igyekszik a maga ízére formálni. Lakásának gyönyörű tereit a fehér szín fogja össze. A fehér, amellett, hogy gyönyörű, lakható és egyedülálló hangulata van, még számos lehetőséget biztosít: egy-egy élénk színnel kiegészítve mindig más-más arcát mutatja. Elég pár kép, kiegészítő, néhány színes párna és máris más hangulatú lesz a lakás.

/1403/H_feh201431316847

Szentgyörgyi Katalin

Junior Európa-bajnokságon 5000 méteren és mezei futásban is győzni tudott, kétszer nyert utánpótlás Európa-bajnokságot, s néhány évvel ezelőtt mezei futásban a felnőttek között is kontinensbajnok lett. Miután megszülettek a gyermekei, nem tért vissza a futáshoz, hobbijának, a lakberendezésnek szentelte az idejét. Később annyira belevetette magát a családi ház felújításába és berendezésébe, hogy úgy döntött, blogot indít, ami a munkálatok kudarcairól, sikereiről szól. A Kicsiház elnevzésű oldal egycsapásra népszerű lett és innentől már nem is volt megállás. Kata időközben elvált, és azóta már egy újabb családi ház felújításán és berendezésén fáradozik - amelynek részleteit szintén megosztja a nagyközönséggel blogján -, és ezúttal megmutatja a Life.hu olvasóinak is.

Szereti az ízléses, egyedi dolgokat, és attól sem riad vissza, ha valamit saját kezűleg kell megvalósítania. Így például maga készítette a hálószobában lévő franciaágy csodaszép ágyvégét, de a nappali kanapéjának felújítása és újrahúzása is az ő munkáját dicséri. Régebbi bútorainak előszeretettel esik neki és újítja fel őket, hogy aztán megújult külsejükkel a lakás fókuszpontjaivá váljanak.

/1403/Az_Eu201431316160

12 szuper ötlet, amivel feldobhatod az unalmas falfelületekethttp://www.life.hu/csalad/20140228-12-szuper-otlet-amivel-feldobhatod-az-unalmas-falfeluleteket-kulonbozo-egyedi-es-otletes.htmlEgy szoba unalmas falfelületeit sokféleképpen feldobhatod - egy kis kreativitás csodákra képes. Megmutatjuk, hogy néhány egyszerű kiegészítővel és egy nagyszerű ötlettel milyen grandiózus hatást érhetsz el. Íme!CsaládOrigo7 tipp, amivel becsalogathatod a tavaszt az otthonodbahttp://www.life.hu/csalad/20140227-7-tipp-amivel-becsalogathatod-a-tavaszt-az-otthonodba.htmlJól megválasztott kiegészítőkkel egy csapásra tavasz lesz a lakásodban! Csak figyeld meg: a vidám színek, a játékos motívumok azonnal feldobják a legunalmasabb szobát is. Próbáld ki te is!Család--Világsztárok, akik korábban hajléktalanok voltakhttp://www.life.hu/csalad/20140226-vilagsztarok-akik-korabban-hajlektalanok-voltak.htmlAmikor a vörös szőnyegen végigsétáló hírességeket látod, nem gondolnád, hogy volt olyan időszak az életükben, amikor nemhogy ételre nem futotta nekik, de lakniuk sem volt hol. Pedig ismerünk néhány olyan világsztárt, aki mielőtt multimilliomossá vált, hajléktalan volt. Íme, néhány közülük.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.