hd hanghívás facebook Twitter hangminőség Viber rokonság kapcsolattartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Külföldön ragadt barátok, esetleg másik városban élő szerelmes, vidéki nagyszülők: bárkivel megeshet, hogy rövid vagy hosszabb időre távol kerül szeretteitől. Szerencsére mára a postagalambnál sokkal hatékonyabb módon tarthatod velük a kapcsolatot: megmutatjuk a legjobb módszereket.

Levelezz: na de hogyan?

A posta forgalma nem véletlenül van csökkenőben az utóbbi években: ha levelet akarunk küldeni, akkor azt ingyen és gyorsan tesszük, azaz emailezünk. Ugyanakkor - főleg az idősebb korosztálynak - a postai levelezés varázsa is fontos: az, hogy szerettünk kézzel írt levelét még külön postára adta, nagyon sokat elmond a kapcsolat fontosságáról, s nem utolsó sorban romantikus, s a kézírás személyessége miatt intim is. Ugyanez igaz a levelezőlapokra, bár ott a kisebb felület és a nyilvánosság sokak kedvét elveszi a komolyabb megnyilatkozásoktól, ráadásul számolnunk kell a posta esetleges pontatlanságával is. Azonban pont amiatt, mert ma már ritkaságnak számít, a kézzel írt levél és képeslap továbbra is kiváló alternatívája a kapcsolattartásnak.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Beszélgess akár órákig!

Ha hiányoznak a szeretteid, és beszélnél velük, akkor a távolság ma már nem akadály:az internetes beszélgetés egyrészt ingyen van, ami a telefonhoz képest hihetetlen előnyt jelent, másrészt már okostelefonon, azaz bárhol és bármikor is elérhető. A Skype a leggyakrabban használt csevegő program, ám a hangminőség és a kapcsolat egyenletessége már nagyban függ a készülékektől, a webkamerától, hangszóróktól, és az internet sebességétől. Cserébe viszont akár időseknek is könnyen kezelhető felületet használhattok.

Telefonálj ingyen a Viberen

Mobiltelefonon meglehetősen sokba kerül beszélgetni, így nem véletlenül használják milliók a Viber alkalmazást, mely internetkapcsolatos mobilokon ingyenes telefonálást és üzenetküldést tesz lehetővé. Használata nagyon egyszerű: a program telepítése után a kontaktlistában látod, az adott személynek telepítve van-e a program, és épp neten van, tehát hívható-e: ha nem, akkor a program felajánlja a hagyományos telefonhívást is. Hátránya viszont, hogy az olcsó mobilinternetes csomag általában nem elegendő használatához.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

SMS helyett WhatsApp

Hasonlóan a hagyományos telefonhíváshoz, az SMS is pénzbe kerül, egészen addig, míg nem telepíted a WhatsApp programot a mobilodon. Korábban még csak iPhone-osok használhatták, de ma már a legtöbb platformon elérhető, s hasonlóan a Viberhez csupán internetkapcsolat szükséges hozzá. A program azért is előnyös, mert nem igényel folyamatos adatkapcsolatot a szerverrel, tehát megkímél a felesleges adatforgalmazástól. Egy másik nyomós ok használata mellet az, hogy nemcsak szöveges üzenetet küldhetünk, de képet, videót, hangüzenetet, térkép helyzetet, és névjegyet is. A WhatsApp ráadásul egyszerű: mindenkit a saját telefonszáma alapján azonosít, így aki szerepel a telefonos partnerlistán, azzal kapcsolatba is léphetünk. Egyetlen hátránya, hogy csak az első évben ingyenes, a későbbiekben minimális éves díjat kérnek használatáért.

Közösségi oldalak

A kapcsolattartás kicsit távolibb, ám mindennapi módja az, ha a különböző közösségi oldalakra gyakran töltesz fel fotókat, üzeneteket, gondolatokat, melyeket megfelelő biztonsági beállítások mellett csak azok láthatnak, akiknek engedélyezed. A legtöbben már szinte egész nap a Facebookon, Twitteren, Iwiwen, Myvipen, Myspace-en, vagy más közösségi oldalon élik online életüket, így nem rossz ötlet ebbe belevonni távol élő szeretteidet sem. Bár az oldalak lehetőséget adnak a csetelésre, az élő beszélgetésre már nem, így a mindennapi kapcsolattartáshoz már jobb, ha a másik hangját is halljuk valahogy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.