fürdőszoba a nap cikke tárolás dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hangulatos fürdőszobára vágysz, de az albérletben nincs lehetőséged az átalakításra? Esetleg az anyagiak akadályoznak abban, hogy az egyszerű helyiséget stílusossá varázsold? Ha az előbbi kérdésekre igen a válaszod, akkor nagy hasznát veheted a következő ötleteknek.

A stílusos fürdőszoba kapcsán leginkább a formás mosdókagyló, a minőségi, különleges csempézés, a sarokkád és az ötletesen kialakított megvilágítás jut az ember eszébe. Tény, hogy ezek jelentősen befolyásolják a helyiség összképét, az azonban nem igaz, hogy nélkülük nem lehet mutatós a fürdőszoba. Ahogy az öltözködésben, úgy a lakberendezés terén is sokat segítenek a kiegészítők, melyekkel, ha jól játszol velük, különösebb kiadások nélkül alakíthatod át a fürdőszobád - úgy, hogy még a főbérlőnek se legyen kifogása ellene, amennyiben bérelt lakásban laksz.

Törölközőszárító radiátor helyett

Akkor dolgozol jól a lakásod berendezésekor - legyen szó az otthonod bármelyik helyiségéről -, ha a végeredmény nemcsak hangulatos, hanem egyben praktikus is. A törölközőszárító radiátorok mindkét szempontnak megfelelnek, ráadásul még akkor is jobban szárad rajtuk a törölköző, ha éppen nem fűtenek, hiszen kényelmesen szét lehet rajtuk teríteni a textileket. Ez utóbbi előnyük miatt azonban ki is válthatóak, például egyszerű létrával. A helyiség stílusától függően tarthatod a textileket szépen lefestett, lakkozott létrán, de natúr, kopottas, vidékis hangulatú darabon is.

Dekoratív tárolás

Lássuk be, a tusfürdők, samponok, balzsamok és fürdőolajok flakonkavalkádja egyáltalán nem szép látvány a fürdőszobában. Ezeknek érdemes egy eldugott helyet találni - az alábbiakban erre is adunk ötletet -, és helyettük színes-formás, illatos szappanokat elhelyezni. (A szappanok egyébként is reneszánszukat élik, köszönhetően a sokasodó, természetes alapanyagokból készült különlegességeknek.) Csupán egy - vagy több - látványos üvegtartóra lesz szükséged, melyekben jól látszanak a színes darabok.

Formás üvegtartókban tarthatod a mindennapos tisztálkodáshoz szükséges vattakorongokat vagy -pamacsokat, a fültisztító pálcikákat, a fésűket, kozmetikumokat. Nagyon jól mutatnak majd a helyiségben, ráadásul az átlátszó üvegnek köszönhetően könnyebben át is látod majd, hogy mit hova tettél.

Átalakítunk! Megfiatalodott és igazi nő lett Gizusból! Kattints a képekért!


Költséghatékony bútorok

A fürdőszoba megfelelő bútorozását az anyagiakon túl sokszor a helyhiány is akadályozza. A kreativitásra és a kompromisszum-készségre ilyen esetben nagy szükség van. A nagyobb polcos elemek helyett jobb, ha kisebb tárolókban gondolkodsz, például olyanokban, melyeket szabadon kombinálhatsz más tárolókkal. Egy egyszerű, fémrácsos polcelem, amelyet olcsón beszerezhetsz, nem foglal sok helyet, viszont lehetőséget ad arra, hogy mutatós kosarakkal vagy színes dobozokkal fiókos tárolóvá alakítsd. (Ezekben a kosarakban tökéletes helyük lesz a kád széléről száműzött flakonoknak.)

A kosarakat akár a falon is tarthatod, ráadásul anélkül, hogy tele kellene fúrnod a falat a tartócsavarok miatt. Fűzz a sarkaikba fémhuzalokat vagy egy erősebb spárgát - attól függően, hogy apró, könnyű, vagy kicsit nehezebb dolgok tárolására akarod használni -, ezeknek kösd össze a végét, és az egészet rögzítsd a plafonra vagy a falra egyetlen erős csavarral vagy akasztóval.

Dekortükrök saját kezűleg

A tükrös szekrény praktikus bútor, de kevés olyan darabot találni, mely jobban mutat a falon, mint egy kreatív keretbe foglalt, szimpla tükör - mely alá szintén rögzíthetsz polcot, hogy elegendő tárolóhelyed legyen. Költséghatékony megoldás, ha egy egyszerű tükröt veszel, és azt magad keretezed be. Számos tárgyat rögzíthetsz a szélére a megfelelő ragasztóval, a variációknak csak a fantáziád szabhat határt. Rendkívül különleges dísze lehet a fürdőszobádnak például egy színes kanalakkal keretezett darab, de csipeszekkel is kirakhatod a tükör szélét.

Vásárolhatsz barkácsboltban hungarocelből készült díszes szegélylécet, ezt könnyű méretre vágni, lefesteni és a tükör szélére ragasztani keretként, de ha a nyaraláskor gyűjtött tengeri kincseket szeretnéd a lakásod díszítésére használni, akkor itt a kiváló lehetőség.

Tipp! Előkerültek Madonna meztelen képei. Kattints a galériáért! (18+)



Szemet gyönyörködtető dekorötletek az erkélyrehttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120615-szemet-gyonyorkodteto-dekorotletek-az-erkelyre.htmlLakj a kedvenc filmedben! - Stílusvariációk Marie Antoinette-től Afrikáighttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120208-lakj-a-kedvenc-filmedben-stilusvariaciok-marie-antoinettetol-afrikaig.htmlNöveld meg négyzetméterekkel a lakást, átépítés nélkül! - Íme, néhány okos trükkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120113-noveld-meg-negyzetmeterekkel-a-lakast-atepites-nelkul-ime-nehany.htmlGombold be a lakásod! - Látványos fotókon a filléres alapanyagokból készült dekorációkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110930-gombold-be-a-lakasod-latvanyos-dekoraciok-filleres-alapanyagbol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.