Így pucold meg a fokhagymát, hogy elkerüld a büdös, ragacsos ujjakat

hagyma Tiktok titok pucolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok háziasszonynak meggyűlt már a baja a fokhagyma hámozásával. Amellett, hogy hosszú órákra beivódik az ujjainkba az erős fokhagymaszag, ragadós héja miatt nehezen tudjuk meghámozni. Ám ez a kínlódás már a múlté.

Azért, hogy fokhagymapucolás közben elkerüljük a kellemetlen szagú és ragadós ujjakat, nem kell mást tennünk, mint hogy a fej fokhagymát nagyjából 20-30 másodpercre bedobjuk a mikróba.

A hőtől ugyanis meglazul a hagyma héja, így azt könnyen, egy mozdulattal el tudjuk róla távolítani. Hasonló eredményt érünk el, ha néhány percre szobahőmérsékletű vízbe tesszük a fokhagymát, kicsit beáztatjuk: ezután a héjából kicsusszan a belseje. Hát nem remek? Próbáld ki!

@shakilaskitchenandblogs Easy garlic peeling life hack #howto#peelgarlic#peelgarlicfast#garlichack#hack#hacks#lifehack#lifehacks#kitchenhacks#hacksoflife#tipsandtricks#shakilaskitchenandblogs#fyp#foryou#uk#garlic♬ Banana (feat. Shaggy) [DJ FLe - Minisiren Remix] - Conkarah

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.