Müller Péter: Ilyen a megértő szeretet, amit ma már nemigen ismerünk

Forrás: Shutterstock -
Müller Péter szeretet magazin heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Jó anyának, ha hat gyereke van, mindegyikkel másképp beszél. Mert tudja, hogy mindegyik másik ember. Már a pólyában is más volt mind a hat.

Ilyen a megértő szeretet, amit ma már nemigen ismerünk Forrás: Shutterstock

Ezt hívják megértő szeretetnek. Ma ezt nemigen ismerjük. Nem tudjuk, hogy minden egyes ember egy sajátos személyiséget, és egyéni sorsot hozott magával. A családi, és bármiféle közösségnek ez a legnagyobb drámája. A bomlásnak is. Már a biblikus időkben is ez volt. Józsefet eladták a testvérei, és valamennyi nagy személyiségnek, Jákobnak, Dávidnak hatalmas konfliktusai voltak. A Bhagavad Gitá lényegében nem más, mint egy népes család drámája, ahogy ez ma is gyakori. Ardzsunát, a Gitá hősét Krisna tanítja meg erre. De az egyéni megszólítás, és a másik ember sajátos, egyéni sorsának a felismerése nélkül nincs semmiféle tanítás és nevelés.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.