Minden ötödik magyar járt már nudista strandon

Forrás: Shutterstock/Alex Zabusik -
strand meztelen naturista Nyár nudista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötből egy magyar járt már naturistastrandon – derült ki egy friss felméréséből.

Minden ötödik magyar járt már naturistastrandon a Szallas.hu aktuális felmérése szerint. A nudizás nem a kukkolásról szól. „A fő motiváció sokkal inkább a naturista elvekhez, a szabadsághoz, a természetközeli állapothoz köthető" – mondta Keresztes Nóra marketing menedzser. Mindezek ellenére közel harmaduk megnézi mások adottságait, ha az illetőnek csinos alakja van. „Az igazi naturisták válaszaiból azért kiderül, hogy mivel a természetesség része a meztelen állapot, ezért ők jellemzően nem méregetik egymást. Aki nézelődni érkezik, általában nem »közéjük« tartozik."

Minden második nudista bátran meztelenkedik, nem érez ezzel kapcsolatban szégyellni valót. Persze a naturista elvek mellett sokakat hajtanak praktikus okok: nem kedvelik, ha a fürdőruha nyomot hagy a bőrükön, vagy épp higiéniai szempontok miatt dobják le a műszálas bikinit.

A legtöbben párjuk társaságában látogatják a nudistastrandokat, kempingeket, csak jóval kevesebben vannak azok, akik barátokkal vagy egyedül mennek, esetleg a családdal közösen. 45 százalékuk csak napozik vagy strandol meztelenül, de 55 százalékuk akár pőrén sportol, vagy egy szál semmiben látogat el a büféhez is.

A legnépszerűbb hazai kijelölt helyek a balatonberényi Naturista Strand és Kemping, a délegyházi Naturista Oázis Kemping és a sziksósfürdői Naturista Strand.

Te jártál már nudistastrandon?

Ötből egy magyar járt már naturistastrandon Forrás: Shutterstock/Alex Zabusik

Egy ismerős felbukkanása zavarba ejtő lehet

Az anti-naturisták többsége nem tartja betegesnek a nudistákat, csak kevés százalékuk gondolja róluk, hogy magamutogatók. A legtöbben barátságosnak, természetesnek, sőt vannak, akik bátornak titulálják őket, és csodálják, hogy mennyire elfogadják önmagukat.

Azok, akik inkább magukon hagyják a bikinit, nem szégyellik az alakjukat, és mások pőresége sem zavarja a többségüket, viszont a saját szégyenlősségük útjába áll a vetkőzésnek.

Az ismerős arc felbukkanása zavarba ejtő lehet. Egy válaszadónk, aki tanár, nagyon meglepődött, amikor egy diákjával találta szemben magát" – tette hozzá a marketing menedzser.

Nyilvános szexért nem kell nudista helyre menni

A válaszadók harmada már tetten ért nyilvánosan egymásnak eső szerelmeseket. A pikáns történetek jellemzően nem nudistáknak kijelölt helyekről erednek, hiszen a nyilvános szex tilos a naturistastrandokon. Inkább elhagyatott tengerparti szakaszokon, sziklákon, csónakban, vízibiciklin kaptak már rajta párokat, de azért a víz alatti manőverezésre is van bőven példa. A legkínosabb történet mégsem szexuális eredetű: egy férfinek hangya csípte meg a péniszét.

A felmérésből kiderült az is, hogy nudista strandon a férfiak a hírességek közül leginkább Jennifer Lopezzel és Mila Kunisszal futnának össze, míg a nők Tom Cruise-zal és Vin Diesellel.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.