2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Stílusjelentés Elizabeth Olsenről! 29 éves lett az Olsen ikrek húga

Elizabeth Olsen Olsen ikrek The Row vörös szőnyeg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma lett 29 éves Elizabeth Olsen, a híres Olsen ikrek, Mary-Kate és Ashley húga. Ami a színészetet illeti, a fiatal lány jócskán lekörözi nővéreit a tehetségével, az ikrek végül a divatszakmában teljesedtek ki: márkájukat Elizabeth is gyakran viseli a vörös szőnyegen, és egyéb prezentációkon is. 

Az ikreknél 3 évvel fiatalabb Elizabeth iskola után rendszeresen eljárt nővérei forgatására, így gyakran bele is került filmjeikbe egy-egy rövid szerep erejéig. Mivel szerette a légkört, ő is elkezdett különböző meghallgatásokra járni, amikor viszont igazán beindult volna a dolog, Elizabeth úgy érezte, hogy minden idejét elveszi azoktól a tevékenységektől, a balettől és a sportoktól, amiket szintén nagyon szeret csinálni. Ekkor úgy döntött, felhagy a színészkedéssel.

Elizabeth Olsen Forrás: AFP/Valerie Macon

Tizenhat éves volt, amikor újra feléledt benne a színészet iránti vágy, amihez nagyban hozzájárult a művészeti iskola és az orosz drámák iránti rajongása. Az orosz irodalom egyébként annyira közel állt hozzá, hogy 2009-ben egy szemesztert Moszkvában, az Art Theatre School-ban töltött. Szintén ebben az évben kapott beugrós szerepet egy Broadway darabban, és ennek kapcsán ismerkedett meg az ügynökével, akivel kezdetben színházi karrierről álmodtak.

Annak ellenére, hogy viszolygott a nagy hírnévtől és a médiától, hiszen nővéreit is nagyon megviselte lelkileg a felhajtás, mégis bekerült a filmszakmába, és már első filmje is jó kritikai visszhangot kaptak. Ez volt a Béke, szerelem és félreértés, illetve a Martha Marcy May Marlene című filmek. Ezután folyamatosan jöttek a kisebb-nagyobb felkérések. Míg nővérei kizárólag vígjátékokban szerepeltek, Elizabeth komolyabb szerepeket kapott. 2013-ban az Öld meg kedveseid című filmben Jack Keruac első feleségét játszotta, aki memoárt írt a beat nemzedékről. 2014-ben jött az első hollywoodi szuperprodukció, a Godzilla, amiben az egyik női főszereplőt alakította, egy évvel később pedig a Bosszúállok második részében is láthattuk. Legutóbbi filmje az Ingrid Goes West volt.

Elizabeth Olsen a Bosszúállókban
Forrás: YouTube

Nemcsak a színészete, a stílusa is különbözök az ikrekétől. Míg nővéreire elsősorban egyfajta újragondolt hobós stílus jellemző, Elizabeth sokszor mutatja meg az elegáns oldalát is. A vörös szőnyegen már nagyon sok oldalát mutatta meg: szereti a nadrágos megoldásokat, de a klasszikus estélyi sem áll tőle távol. Szereti a minimál, nagyon egyszerű ruhákat, de sokszor visel színeket, és néha még mintás darabokat is.

Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6
Forrás: Getty Images
1 / 6

Az utcai viselete sokkal lazább, testvéreihez hasonlóan ő is szívesen visel például kalapot. Míg ez a laza, kissé hobós stílus is tökéletesen fekszik neki, az ultramagas piros cipővel megkomponált dögös outfit is ugyanolyan természetesen áll rajta. Utóbbi szerelést egyébként egy Gucci show-ra vette fel.

Elizabeth Olsen utcai viseletben is stílusos Forrás: Getty Images

Gyakran előfordul, hogy Elizabeth testvérei márkájában, azaz a The Rowban jelenik meg egy-egy eseményen. Ezt viselte például Cannes-ban 2016-ban, de a Bosszúállok New York-i premierjén is.

Az Olsen lány Cannes-ban (balra) és a Bosszúállok New York-i premierjén (jobbra) Forrás: Getty Images

A vörös szőnyegen kívül is szívesen viseli nővérei kreációit, például egy-egy tévéfelvétel alkalmával. A monokróm outfitben Los Angelesben, a nude-os, narancsos szettben pedig New Yorkban fotózták le.

Elizabeth a nővérei által tervezett szettekben Forrás: Northfoto

A The Row egyébként egy igencsak elismert márka lett: A Wall Street Journal 2012-ben a "Innovator of the Year: Fashion" kategóriában ítélt nekik díjat, illetve a Council of Fashion Designers of America többször is díjazta őket: az év legjobb tervezőinek és legjobb kiegészítő tervezőinek járó elismerését is megkapták már.

Az Olsen testvérek Forrás: Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.