A babaszoba kialakítása - Babaágy trendek

babaszoba babaágy csecsemő kiságy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A babaszoba kialakítása nem könnyű feladat. Egyrészt meg kell hagyni a saját autonómáját, másrészt érdemes a lakás alapkoncepciójába illeszkedően megtervezni. Most a legfontosabb elemével fogunk foglalkozni, a babaággyal. El se hinnéd, mennyire befolyásolja a szoba összképét, illetve ennek kiválasztásával kell kezdeni a babaszoba kialakítását.

A hagyomány jegyében

Az állítható magasságú rácsos kiságy az abszolút alap verzió, igen kedvező áron tudsz venni. Sőt, akár a Te régi babaágyadat felújítva is használhatod. Ez adja a legszabadabb tervezési lehetőséget, lényegében bármilyen stílushoz remekül passzol; akár átfestéssel, akár a stílushoz tartozó rácsvédővel.

Az állítható magasságú rácsos kiságy az abszolút alap verzió Forrás: Pressloft

A ringatás mestere, a bölcső

Egyre többen térnek vissza a bölcső használatához. Egyrészt a kisbaba számára rendkívül megnyugtató a ringatózás közbeni elalvás, másrészt a bölcső gyönyörű, igazi dísze a szobának. Ebből is vannak már modernebb kivitelezésűek, de igazán míves vonalúakat is könnyen lehet találni. A bölcsőt nem muszáj a gyerekszobára korlátozni, ha a nappaliban vagy a hálószobában elég hely van a számára, plusz lehetőségként, másodlagos kiságyként is funkcionálhat. Egy merev vonalvezetésű szobában, igazi felüdülés egy habos-babos bölcső.

A ringatás mestere, a bölcső Forrás: Pressloft

Lucy Liu játszószobát rendezett be fiának

A híres amerikai színésznő úgy döntött, fia már elég nagy ahhoz, hogy saját játszószobát kapjon. Ám nem az IKEA-ba rohant, pár kimondhatatlan nevű bútorért, inkább designer segítségét kérte; közösen pedig egy csodálatos teret alakítottak ki, mely remekül illeszkedik a felnőtt enteriőrhöz. Nézd meg!

Egyben minden

Manapság a legnépszerűbb kiságy az, amely egybe van építve a pelenkázóval és kvázi egy fiókos szekrénnyel. Valóban nagyon praktikus – többsége később kisgyerekággyá alakítható át -, azonban a térben való elhelyezés szempontjából igen rugalmatlan. Míg az előző kettő térben is működik – egy nagyobb babaszobában -, addig az ilyen nagy ágyakat csak fal mellé lehet tenni.

Manapság a legnépszerűbb kiságy az, amely egybe van építve a pelenkázóval és kvázi egy fiókos szekrénnyel Forrás: Pressloft

Extravagáns külcsín

Díszes ívű, hold, léggömb alakú kiságyakat, csak olyan szobába érdemes venni, amely önmagában véve letisztult stílusú. Ha sok a forma, sok az erős szín, akkor nem fog érvényesülni a különleges kiságy.

Díszes ívű, hold, léggömb alakú kiságyakat, csak olyan szobába érdemes venni, amely önmagában véve letisztult stílusú Forrás: Pressloft

Praktikus megjelenés

Szinte az összes babaágy típusból ki lehet hozni a tipikus kiscsajos vonalat. Elég hozzá egy baldachin, pár fodor, rózsaszín-fehér színkombináció. Az ágysátor egyébként kifejezetten hasznos, akár kisfiúknak is érdemes az ágyára tenni, mivel nappali alvásnál nem kell feltétlen besötétíteni a szobában, hiszen kellemesen felfogja a fényt, főként, ha sötétebb anyagú.

1. Pelenkázós babaágy KIKA 84.900 forint 2. Bölcső Mini Manó 36.990 forint 3. Kiságy mamas&papas 185.690 forint 4. Kiságy Brendon 203.990 forint 5. Rácsos ágy fiókkal IKEA 49.990 forint 6. Bölcső Faktúra 7. Rácsos ágy IKEA 10.990 forint Forrás: Life.hu

Cikksorozatunk következő részében, a babaszoba színeivel, mintáival fogunk foglalkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.