Szoptató katonanők fotója robbantotta fel a Facebookot

Fotó: Tara Ruby -
gyermekvállalás fotó szoptatás kisbaba Facebook család gyermek katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tara Ruby fotográfus egy egészen különleges felvételt készített olyan amerikai hadseregben szolgáló anyukákról, akik éppen csecsemőiket szoptatják. 

A fotós a 90-es évek végén maga is katonaként szolgált és a sors fintoraként pont ekkor született meg a kisfia. Sokszor a vécében és az üres irodákban kellett megetetnie a kisbabáját, hiszen az abszolút férfiközpontú állományban nem igazán szeretett volna a többi katona előtt szoptatni - írja a Daily Mail.

Fotó: Tara Ruby

Az elmúlt években javult a helyzet, és nemrég a texasi Fort Bliss támaszponton létrehozták az első katonai szoptatószobát. Tara mégis többet akart tenni az ügy érdekében, mert úgy érezte: ez még mindig kevés a kisgyermekes anyák számára. Az ötlet az volt, hogy tíz egyenruhában lévő katonanőt fotóz le, miközben a kisbabájukat etetik. A kezdeményezés hatására már egy Facebook-oldalt is létrehoztak, ahová az aktív katonai szolgálatot teljesítő kisgyermekes katonanők tölthetik fel szoptatós képeiket.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.