Egy ismerős hang - Várandósságod 30. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
szülés Libero2015 terhesség hétről hétre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre a 30. hétbe léptél - nincs már sok hátra! Magzatod most már 1,5 kiló és 40 centi hosszú.

Kisbabád maradandó fogainak kezdeményei már teljesen kifejlődtek, és az ínye mélyén türelmesen várakoznak. Magzatod érzékenyen reagál a környezetére, szemét nyitja és csukja. Sokan azt gondolják, hogy az anyaméhben teljes sötétség honol, ez viszont nem igaz! Bár díszvilágítás természetesen nincs, de a külső környezettől függően odabent is van sötét és világosság. Babád már ilyenkor is szeret szemlélődni, olykor körbenéz, és ha fény hatol a méhbe, arccal arra fordul.

Forrás: Thinkstock

Várandósságod 29. hetének történései

Elkezdődött a harmadik trimeszter első hete – most már tényleg a finisben vagy, pár hét, és a gyermekedet karodban tarthatod! Gyermeked naponta már több mint fél liter vizeletet pisil a magzatvízbe. A csontvelő pedig nagy erőkkel gyártja a vörösvértesteket.

Gyermeked már nemcsak hallja a hangodat, hanem fel is ismeri, reagál rá. Pici kezeinek fogása pedig már olyan erős, hogy képes lenne megragadni az ujjadat is.

Eközben te...

A gyomrodat egyre jobban nyomhatja a méhed, ami miatt gyakran kínozhat erős gyomorégés. Ne keseredj el, néhány trükkel javíthatsz a helyzeten! Ha étkezések után még úgy 30-45 percig ülő helyzetben maradsz, kisebb az esélye ennek a kellemetlen tünetnek, de ha mégis zavarna az éjszakai pihenésben, próbálj meg támaszkodó helyzetben, félig ülve aludni.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.