Érintsd meg - Várandósságod 22. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
Libero2015 várandósság terhesség hétről hétre kismama magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyermeked erre a hétre elérheti a 420 grammot! Kicsi babád már nagyon készülődik a méhen kívüli életre, érzékszervei egyre csak élesednek: a pici agya és az idegvégződései elég fejlettek ahhoz, hogy a tapintást is érzékelje.  

Gyermekednek a 22. héten már hosszú pillája és szemöldöke van, hajacskája is tovább nőtt, de igazán az agy fejlődése ugrik meg. Babád hallása már szinte tökéletes, az erősebb hangokra álmából is felriad.

Forrás: Thinkstock

Várandósságod 21. hetének történései

A 21. hétre babád erőteljes növekedése kicsit lassulni kezd, de ne aggódj, ez így van rendjén! A szervei továbbra is megállás nélkül fejlődnek.

Magzatodnak ez idő tájt már egyedi ujjlenyomatai is vannak, orra pedig egyre jobban hasonlít egy kisbaba orrára, mivel a porcocskák is nekikezdtek a fejlődésnek.

Ha gyermeked fiú lesz, a heréi most kezdenek leszállni a zacsiba.

Eközben te...

Van egy jó hírünk: ebben az időszakban fokozódik a nemi vágy! A szeméremtájék fokozott vérellátásának köszönhetően érzékenyebbé válhatsz, mint azelőtt voltál, ezért sok kismama a második trimeszterben szexuálisan sokkal aktívabb, mint a terhesség előtt volt. Sőt olyan eset sem meglepő, amikor valaki életében ilyenkor először éli át az orgazmust, akár többszörösen is.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.