12 éves kislány házassága ellen tiltakozik az egész világ

Forrás: theasbryllup.blogg.no -
kiskorú esküvő házasság kislány menyasszony Norvégia vőlegény gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Thea pár nap múlva mondja ki a "boldogító igent" 37 éves párjának. A kislány lesz az első gyerek Norvégiában, aki legálisan férjhez mehet... Nos, szerencsére ez nem igaz. Ugyanis időközben kiderült, a sztorit egy gyermekjóléti szervezet kampány részeként használták fel figyelemfelhívás céljából. 
The és vőlegénye, Geir Forrás: theasbryllup.blogg.no

A kislány, aki az esküvőig hátralévő időszakát egy blogon vezeti, október 11-én, vagyis most hétvégén áll oltár elé 37 éves vőlegényével – ezzel pedig ő lett Norvégia első gyermekmenyasszonya. Thea a külföldi sajtóorgánumok értesülései szerint a hatóságok engedélyével köt házasságot a férfival és ő lesz Norvégia első gyermekmenyasszonya.

Forrás: theasbryllup.blogg.no

Thea oldala pillanatok alatt Norvégia legolvasottabb blogja lett, amely nyomán a heves reakciók sem maradhattak el: többen a rendőrséget és a gyermekjóléti szolgálatokat bevonását követelik és arra kérik őket, tegyenek róla, hogy a soron következő frigy ne köttethessen meg.

A nagy port kavart történetről azonban kiderült, hogy szerencsére nem igaz, Thea sztorija egy figyelemfelhívó kampány része.

A legfiatalabb menyasszonyok

5 kislány, akiket egészen kicsi gyerekként kényszerítettek házasságra - a Life.hu cikkét IDE kattintva olvashatod el.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.