Egy puszi miatt halt meg egy kéthónapos baba

halál puszi herpesz kisbaba fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kéthónapos Kaiden McCormick többszörös szervleállás következtében életét vesztette, miután herpeszvírussal fertőződött meg. Az apa teljesen összeomlott, mikor kiderült, hogy egy puszin keresztül ő maga fertőzte meg szeretett kisfiát.

A 28 éves Marrie-Claire McCormick és 34 éves férje, Carl Maclaren nagyon boldog volt, mikor 2011 augusztusában kiderült, hogy gyereket várnak. A kis Kaiden a tervezettnél öt héttel korábban született tavaly március 28-án.

A házaspár rajongva szerette az egészséges kisfiút, aki kéthetes korában váratlanul rosszul lett, nem fogadta el a tejet és a bőre kékessé vált. A szülők pánikba estek, mikor az orvosok közölték velük, hogy Kaident egy közönséges herpeszvírus fertőzte meg. Marrie-Claire és Carl először nem értették, hogyan fertőződhetett meg a kisfiuk. Mikor az orvos közölte velük, hogy valószínűleg az apa puszilta ösztönszerűen szájon a kisfiút, a férfi teljesen összeomlott - fotókat itt láthatsz az apukáról és az újszülött kisfiáról.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Illusztráció

Kaiden összesen hat hetet töltött inkubátorban, de az orvosok sajnos nem tudták életben tartani a teljesen legyengült babát. Carl csakis saját magát okolta kisfia haláláért és lelkileg összetört. "Én vagyok a hibás, hogy nem élhet Kaiden. Ha nem mentem volna a közelébe, még ma is élne a kisfiam" - mondta könnyek között a gyászoló apa.

Kaiden 2012. május 24-én bekövetkezett halálához vezető ajakherpeszt a herpeszvírus (HSV) okozta, mely az emberek többségének szervezetében jelen van, csak többnyire lappang. A vírus fizikai érintkezés, például csók, vagy éppen szoptatás útján terjedhet. Míg az emberek többsége mindenféle egészségügyi kockázat nélkül hordozhatja szervezetében a vírust, gyenge immunrendszerük miatt a csecsemők esetében, különösen hathetes kor alatt akár halálos kimenetelű is lehet a fertőzés.

Marrie-Claire jelenleg nyolchónapos terhes, jövő hónapra várják kislányuk születését. "Jelenleg a kislányunk ad értelmet az életünknek, de úgy érzem, soha nem fogjuk tudni teljesen feldolgozni Kaiden elvesztését. Nagyszerű bátyja lett volna a kislányuknak" - mondta a várandós anya.

A pár a brit egészségügyi szolgálathoz fordult, hogy rajtuk keresztül hívják fel a fiatal szülők figyelmét a csecsemőkori fertőzések veszélyeire. Természetesen nem kell Nagy-Britanniába menni egy tragikus csecsemőhalálért. Egy hasonlóan veszélyes, lappangó fertőzésről, a Streptococcus B-ről írtunk nemrégiben a Life.hu-n. Az egyhónapos Petra életét a Streptococcus B fertőzés vette el, mely még napjaink higiénikus körülményei között is öl - sokan nem is tudják, de minden ötödik anyuka hordozó.


Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!





Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.