Tavaszi rizs

Tápanyag összetétel 1 személyre: Energia: 343 kcal Fehérje: 8 g Zsír: 8 g Szénhidrát: 60 g
Hozzávalók 1 személyre Személyek száma +
1 g só, 23 g sárgarépa, 3 g petrezselyemzöld, 26 g zöldborsó, 7 g olaj, 65 g rizs, 16 g fagyasztott kukorica

A rizst átválogatás után, folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd az olajon átpirítjuk. Amikor elérte a kellő ?pirosságot? a rizs mennyiségének megfelelő, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, ízesítjük sóval, és a megmosott felaprított petrezselyemzöld felével. Fedő alatt kis lángon, vagy forró sütőben pároljuk. Amikor félig megpuhult hozzákeverjük a mélyfagyasztott vegyes zöldséget. Ha friss zöldséget használunk, akkor megfelelő előkészítés (mosás, tisztítás, aprítás) után, a rizzsel együtt kezdjük el főzni, ha pedig konzervet, akkor csak a főzési idő legvégén adjuk hozzá. Főzés közben nem ajánlatos kevergetni, csak amikor már elkészült fellazítani. Tálalás előtt keverjük hozzá a maradék petrezselymet.

Új receptet keresek:
Mi van a hűtőben?
Milyen alapanyagok vannak otthon a hűtődben vagy a kamrában? Mennyi időd van főzni? Keress rá az egyikre ("alapanyag"), a másikra ("elkészítési idő") vagy mindkettőre egyszerre! Fogások szerinti listázást az alsó képeknél találsz.
Alapanyag:
Hozzáad
Írj be egy vagy több hozzávalót, és ajánlunk neked receptet!
Keresés elkészítési idők szerint
mindegy 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60+