Nyári csirkesaláta, édesítőszerrel

Tápanyag összetétel 1 személyre: Energia: 256 kcal Fehérje: 23 g Zsír: 10 g Szénhidrát: 19 g
Hozzávalók 1 személyre Személyek száma +
0.8 g só, 2 g fokhagyma, 40 g csemegekukorica, 40 g zöldbab, 5 g snidling, 40 g fejessaláta, 20 g retek, 5 ml olaj, 60 g csirkemell, 100 g joghurt, 1 g aszpartám

A csirkemellfilét megmossuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, sózzuk és alufóliába csomagolva sütőben megsütjük. Ha elkészült, kockákra daraboljuk. A zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk és a kukoricával megfőzzük. Ha megpuhult, lecsepegtetjük, kihűtjük és a csirkemellel összekeverjük. A megtisztított fejessalátát csíkokra vágjuk, a retket felkarikázzuk, és a többi alapanyaghoz keverjük. A salátára csepegtetjük az olajat, leöntjük a sóval és édesítőszerrel ízesített joghurttal, jól összekeverjük. A tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Új receptet keresek:
Mi van a hűtőben?
Milyen alapanyagok vannak otthon a hűtődben vagy a kamrában? Mennyi időd van főzni? Keress rá az egyikre ("alapanyag"), a másikra ("elkészítési idő") vagy mindkettőre egyszerre! Fogások szerinti listázást az alsó képeknél találsz.
Alapanyag:
Hozzáad
Írj be egy vagy több hozzávalót, és ajánlunk neked receptet!
Keresés elkészítési idők szerint
mindegy 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60+