Egy igazi karácsonyi álom: ünnepi mascarponés máktorta

mák karácsony advent ünnep mascarpone süti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha igazán gyors és finom sütit akarsz összedobni a családnak vagy az ünnepi vendégeknek, akkor ez a torta ideális választás. Gyorsan megvan a tészta és a krémet kikeverni sem művészet – mégis isteni finom édességet tehetsz az asztalra. 

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg sütőmargarin, 5 dkg porcukor, 6 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg darált mák, 1 evőkanál tej, 1 kisebb citrom reszelt héja. A töltelékhez: 25 dkg mascarpone, 2,5 dl tejföl, 3 csomag vaníliás cukor. A díszítéshez: darált mák, kevés porcukor, mentalevelek

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A sütőt 165 fokra előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A darált mákot az átszitált liszttel és a sütőporral összekeverjük. Egy külön tálban a sütőmargarint a porcukorral habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját is egyesével hozzáadjuk a margarinos porcukros citromos masszához. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. Rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát a masszára és összekeverjük. A maradék fehérjehabot is rászedve, a lisztes keverékkel óvatosan egyneművé keverjük. Formába töltve 45-50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk, majd a tortaformába visszahelyezve rétegezzük a tejfölös-mascarponés töltelékkel. Díszíthetjük porcukorhintéssel, friss mentalevelekkel.

Elkészítés nehézsége: könnyű

Elkészítési idő: 70 perc

Roberto konyhája - Isteni joghurtos pohárkrém, pillanatok alatthttp://www.life.hu/csalad/20151113-rostas-robert-a-life-hu-sefje-joghurtos-poharkremet-keszit.htmlKönnyed, egészséges, és persze istenien finom - Roberto ezúttal egy rendkívül egyszerű johurtospohárkrém-recepttel borzolja a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha! CsaládOrigoZwack Izabella: „Az Unicum receptjét csak a család tudja"http://www.life.hu/csalad/20150528-zwack-izabella-a-zwack-unicum-birodalom-orokosevel-az-unicum-receptjerol-es-a-csaladi-vallalkozasrol.htmlAz Unicum egy olyan világmárka, amelyre nemcsak a Zwack család, hanem Magyarország is büszke lehet. Zwack Izabellával a titkos recept történetéről, a családi vállalkozásról és az édesapjáról beszélgettem.Család--Nyúlcomb vadasan, petrezselymes zsemlegombóccal - izgalmas recepthttp://www.life.hu/csalad/20150203-nyulcomb-vadasan-petrezselymes-zsemlegomboccal-a-baricska-csarda-receptje-alapjan.htmlA klasszikus vadast kicsit megspékelve kóstolhatod meg, ha elkészíted a balatonfüredi Baricska Csárda receptjét. Család--Créme brullée trió recept - Készítsd el a különleges desszertet!http://www.life.hu/csalad/20150203-creme-brullee-trio-a-villanyi-mandula-etterem-receptje-alapjan.htmlEgy kicsit időigényes, de annál finomabb és különlegesebb créme brullée-t készíthetsz a villányi Mandula Étterem receptje alapján. Család--Kecskesajt répa variációkkal - recepthttp://www.life.hu/csalad/20150129-kecskesajt-repa-variaciokkal-a-borkonyha-etterem-receptje-alapjan.htmlA répával ízesített kecskesajt különlegességet a vegetáriánusok, és a húsevők egyaránt imádni fogják. Szinte bármilyen főfogás előtt megállja a helyét. Íme, a Borkonyha receptje!Család--Ez a tökéletes esti mese receptje?http://www.life.hu/csalad/20150906-ez-a-tokeletes-esti-mese-receptje.htmlAz ideális esti mese a legújabb kutatás szerint nyolc és fél perces, és szerepel benne egy sárkány, egy hercegnő, egy varázsló és egy tündér.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.