Küldetés 4: Teljesítve - Vadvízi evezés a Salzán

Forrás: Kovács Eszter -
új élet projekt rafting joghurtos recept benyeczkó gabriella
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Benyeczkó Gabi, aki 50. születésnapja előtt minden hónapban egy-egy kihívás elé állítja magát, a Gerecse 50 teljesítménytúra, a Balaton körbebiciklizése és egy fantasztikus fotósorozatelkészítése után ezúttal a vadvízi hullámokat zabolázta meg.

Az Alpes-Rafting által szervezett túrára az osztrák Salza folyón került sor. Amikor Gabi meglátta az evezőket, csónakokat, kajakokat, mentőmellényeket és bukósisakokat, kissé inába szállt a bátorsága. Miután a csapat belepréselte magát az ultraszűk neoprén ruhákba, indultunk a folyóhoz. És habár a neoprén ruha valamennyire véd a jéghideg víztől, azért furcsa érzés volt a túravezető, Nagy László utasítására hirtelen hanyatt vetni magunkat a 8-10 fokos vízbe. A csónakba szállás után indulhatott a vadvízi evezés - Gabi arcáról a mosolyt egy-egy szembecsapódó jéghideg hullám tudta csak lemosni, de a zúgók után, a csendesebb szakaszokon ismét fülig ért a szája. És nemcsak neki: a csapat minden tagja élvezte a néhány órás kőkemény megpróbáltatást. A Life.hu csapata kiállta a próbát: borulás nélkül úsztuk meg a nem mindennapi kalandot.

Forrás: Kovács Eszter

"Igazán jó mulatság volt. A túravezetőnk Nagy László mellett, igazán biztonságban érezhettük magunkat. Itt meg kell említenem kitűnő utastársaimat - külön kiemelve, életmentő Katz Dávidot -, akik a vidám hangulatot garantálták. Kissé indiszponált voltam, nehezemre esett az evezésre, utasításokra koncentrálnom, miközben a tájban gyönyörködve figyelni kellett a következő erősebb sodrású szakaszra is. Egyszer kipróbálnám semmittevő utasként is :) A legsokkolóbb élményt a 10 fok alatti vízhőmérséklet okozta. Amitől féltem - hogy esetleg megfertőz - beigazolódni látszik, már holnap visszamennék, akár egy fokkal nehezebb szakaszt végigjárni." - kommentálja a túrán Gabi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.