Rihanna visszahozza a divatba a hajszálvékony, rajzolt szemöldöktrendet?

Forrás: VOGUE -
szemöldök címlap Vogue Rihanna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudjuk jól, hogy a divatlapok világában mindig a szeptemberi szám a legfontosabb. Míg tavaly az amerikai Vogue címlapjáról cikkeztünk, ezúttal a brit kiadás ütött akkorát, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Címlapján Rihanna szerepel hajszálvékony, tetovált hatású szemöldökkel. 

Az igencsak merész címlap, ami egy csapásra szembefordult az évek óta egyre természetesebb, sőt egyre dúsabb szemöldöktrenddel, ki is verte a biztosítékot. Valójában az a kérdés, hogy a sminkmester provokációjáról, művészi megfogalmazásáról van szó, vagy egyfajta előjelként kellene mindezt értelmeznünk, és újra a hajszálvékony szemöldök jön majd divatba.

Rihanna a brit Vogue szeptemberi címlapján Forrás: VOGUE

Szemöldöktrendek Kleopátrától Mona Lisán át napjainkig

Tudtad, hogy volt idő, amikor kecskeszőrrel pótolták a szemöldököt? Vagy észrevetted már, hogy Mona Lisának egyáltalán nincs is szemöldöke? Íme, a történelem öt talán leglátványosabb, legmeghökkentőbb szemöldöktrendje. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Maga a sminkes, Isamaya Ffrench is bevállalósnak találta a címlapot: „merész lépés a Vogue borítóhoz” – mondta a sminkmester, majd azt is elárulta, hogyan jutottak el a vékony szemöldökhöz. „Edwardnak (Edward Enninful a brit Vogue főszerkesztője – a szerk) mindig van egy nagy látomása, egy víziója. Küldött nekem néhány referenciát arról, hogy milyen hangulatot szeretne elérni a sminkkel, én pedig visszaküldtem neki az ötleteimet. Így kezdődött.” Az egész címlap hangulata valójában a főszerkesztő, a kreatív és modern alkotásairól ismert Isamaya és maga Rihanna alkotása, aki pedig mindig ösztönösen érzi, hogy mi áll jól neki.

„A vékony szemöldök egyszerűen gyönyörű, és nőies... de punkos is – mondta Rihanna a címlapfotó kapcsán. – Ez az, amit annyira élvezek a divatban és a sminkelésben. Annyi különböző textúrát, színt és hangulatot hozhatunk létre általa.”

Forrás: VOGUE

A nagy kérdést, hogy visszatér-e a divatba a vékony, rajzolt szemöldök, fel is tették Isamaya Ffrenchnek, aki a következőket válaszolta: „Úgy látom, egyre többen kezdenek mesterei lenni a szemöldökformázásnak, és kétségtelen, hogy a szemöldök formájának megváltozatása mindig drámai hatással van az arcvonásokra... szóval, lehet!”

Elcsúfított arcok, vagyis a legdurvább szemöldökkatasztrófák

A szemöldök az egész arcunk karakterét meghatározza, így egyáltalán nem mindegy, hogyan alakítjuk ki a formáját, illetve hogyan festjük és ápoljuk. Sokan éppen a szemöldökük extrém kialakításával akarnak kitűnni, ami enyhén szólva egyáltalán nem jó ötlet. A fotókért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.